eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az UFO-k kedvenc nyaralóhelye

A jelek szerint a földönkívüliek megkedvelték Nagy-Britanniát: tavaly a korábbinál sokkal többen tettek bejelentést azonosítatlan repülő tárgyakról, azaz UFO-król. Az észlelők szerint időnként egy csoportban akár száz különös, fehér fényt sugárzó, háromszög alakú objektumot lehet megfigyelni az égen.

Az UFO-észlelések jelentős része a védelmi minisztériumban köt ki, amely megnyitotta saját "X-aktáit", vagyis a korábbi bejelentések összegzését. Eszerint 2006-ban csak 97 bejelentést regisztráltak, tavaly viszont már 135-öt.

Korábban a védelmi minisztérium titokban tartotta az észleléseket, egy beadvány nyomán azonban nyilvánosságra hozta azokat 1998-ig visszamenőleg. Ebből is látszik, hogy a tavalyi volt a legmozgalmasabb év: korong, háromszög és cső alakú légi járművek, fehér és narancs színű fények tűntek fel az Egyesült Királyság egén 2007-ben.

Egy szemtanú beszámolója szerint például tavaly április 12-én Duxford felett mintegy ötven légi jármű lebegett, mindegyik narancssárga fényt sugárzott, mielőtt magasabbra emelkedett, és eltűnt a szem elől.

A brit misztikus jelenségeket vizsgáló társaság vezetője azt hangsúlyozta, hogy rengeteg embertől kapnak bejelentést, sokan az autójukból látják a szokatlan jelenségeket; sokat ráadásul hatalmas alakzatok részeként figyelnek meg.

A szkeptikusok ugyanakkor úgy vélik, hogy az észlelések jelentős részére van logikus magyarázat, helikopterekről, meteorológiai ballonokról, műholdakról vagy szokatlan alakú felhőkről van szó.

A védelmi minisztérium szóvivője közölte: nem vizsgálnak meg minden bejelentést, csak azokkal foglalkoznak, amelyek katonai fenyegetést jelenthetnek.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×