eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Önjelölt sztárok és Britney Spears idegbeteg rajongója - az év legnépszerűbb videói

Közzétette a 2007-es év legnézettebb videóinak listáját a YouTube. A videómegosztó portálra idén is a legelképesztőbb rövidfilmeket töltötték fel a felhasználók. Az első részben megtudhatta, hogy melyik videót nézték meg 21 millióan és megnézhette a Barack Obama amerikai politikusba belezúgott hölgy dalát is. Összeállításunk második részében önjelölt sztárok és Britney Spears idegbeteg rajongója szerepel.

Visszatérve a YouTube emberi oldalához, a legnépszerűbb videók között szerepelnek a sztárságra váró önjelölt énekesek házimozijai. Néhányuk igen komoly sikert mondhat magáénak. Ilyen például a holland Esmee Denters, aki Justin Timberlake "What Goes Around" című dalával lett (egészen kis túlzással) világhírű, hiszen a következő klipet május vége óta több mint 13 millióan nézték meg.

Nem volt ekkora sikere, de azért kétmillió kíváncsi megnézte Tay Zonday amerikai tanuló "Cherry Cholocate Rain" című dalát is.


A YouTube amatőrjei közé persze bekerült egy-egy profi is. Később az Obama Girl-ről is kiderült, hogy reklámszakemberrel van dolgunk, miként a nagyobb hirdetők is rájöttek, hogy a videómegosztók felettébb alkalmasak a gerillamarketingre.

Sokan megkérdőjelezték az év egyik legmulatságosabb videójának, a "Hagyjátok békén Britney-t!" címet viselő kirohanásnak a valódiságát is. Bár a lánynak kinéző fiú állítja, hogy őszinte volt a felháborodás a Britney Spears-szel szembeni bánásmód miatt, sokakban kételyeket ébresztett a videó. Egy biztos: 14 millió(!!!) embert érdekelt a felháborodott tinédzser, akiből természetesen azonnal sztár lett.


Ha magukhoz tértek a döbbenetből, akkor még egy érdekes adat: soha még egyetlen YouTube-os videóhoz sem érkezett ennyi komment, több mint 200 ezren érezték úgy, hogy meg kell osztaniuk a véleményüket.

A YouTube sikerét jelzi az is, hogy a hivatalos politika és közélet is felfedezte a jelentőségét. Ennek köszönhető, hogy az amerikai elnökválasztáson indulók már a YouTube-on is vitáztak, mi több, II. Erzsébet brit uralkodó idei karácsonyi üdvözletét a televíziós sugárzással egyidőben hivatalosan feltették a YouTube-ra is.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×