eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A faember, akinek ágak nőnek a kezén - az év internetes nyertesei V.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes nyerteseire. Közéjük tartozik a 35 éves indonéz halász, Dede, akinek testét egy eddig ismeretlen furcsa daganat támadta meg.

Az Indonéziában élő 35 éves halász egész testét olyan kinövések fedik, amelyek egy fához teszik hasonlatossá. Kezét ágakhoz és gyökerekhez hasonlatos kinövések borítják, lábán és arcán pedig gumószerű daganatok vannak.

A gumók azután jelentek meg a testén, hogy egy gyermekkori balesetben megsérült a karja. Mindez hamarosan átterjedt az egész testére, ezért egy idő után már a mindennapi teendőket sem volt képes ellátni, jelenleg a haláltól retteg.

Dede a munkáját és családját is elvesztette, az orvosok azonban semmit nem tudtak tenni érte. Bár rokonai mellette álltak, a Jakartától délre fekvő kis halászfaluban mégis sokan csúfolták külseje miatt.

Nemrég azonban felkereste egy amerikai orvos, felmérte az állapotát és egy olyan gyógymódot ajánlott neki, amely megváltoztathatja az életét. Miután elvégezte a szükséges vizsgálatokat, az orvos arra a következtetésre jutott, hogy a férfi állapotát a humán papilloma vírus idézte elő.

Dede génállománya ugyanis olyan sajátos, hogy szervezete nem tud védekezni a vírus ellen, így az teljes egészében megváltoztatta a bőrsejtjei működését, és a daganat ellepte a testét. A vérvizsgálatok megállapították, hogy a férfi vérében igen alacsony a fehérvérsejtek száma, és immunrendszere is teljesen szokatlanul működik.

Az orvos most egy igen intenzív A-vitamin kúrát rendelt el számára, és reméli, hogy néhány hónap után a daganatai összemehetnek annyira, hogy normális életet élhet.

"Nem tudok dolgozni, így pénzt sem keresek" - mondta egy interjúban. - "Szeretnék végre gondoskodni a gyermekeimről". Dede most abban reménykedik, hogy megéli azt a kort, amikor találkozhat az unokáival.

A történet pillanatok alatt világszenzáció lett, ami annyira kellemetlenül érintette az indonéz egészségügyi minisztériumot, hogy villámgyorsan létrehozott egy specialistákból álló orvoscsoportot, akik az amerikai doktorral karöltve próbálják a lehető legjobb kezelést nyújtani a férfinak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×