eur:
389.45
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Napi 350 ezer forintba került a főnyomozó

Naponta ezer fontot (350 ezer forintot) fizettek Lord Stevensnek azért, hogy felügyelje a Diana hercegnő halála ügyében folytatott nyomozást. Ezzel kétszer annyit keresett, mint akkor, amikor még London rendőrfőnöke volt.

Lord Stevens két éve vonult nyugalomba a londoni rendőrség éléről, de a pénzkeresetről nem mondott le: félállásban elvállalta a walesi hercegnő halála ügyében folytatott nyomozás felügyeletét.

Londoni rendőrkapitányként évi 150 ezer fontot keresett - vagyis naponta 420 fontot, a nyomozás felügyeletéért viszont 2005. február 28. és 2007. szeptember 30. között 276125 fontot fizettek ki a tulajdonában lévő Stevens Consultancy cégnek.

Emellett kapott 26550 fontot szállásköltségre, 13599 fontot utazásra és 97,51 fontot ellátásra - vagyis a végösszeg eléri a 316 ezer fontot.

A főrendőrt már a londoni kapitányságon is csak "Beaujolais kapitánynak" becézték, mert imádja a drága, minőségi borokat - és kizárólag Porschéval jár. Neki meggyőződése, hogy minden fillért megszolgált, mert elkötelezetten végezte a munkáját.

Ráadásul nem az övé az összes pénz, hanem a cégé. Azt viszont elismeri, hogy napi ezer font a tarifája. "Kérdezzenek meg másokat is ezen a piacon, és rá fognak jönni, hogy ez nem olyan nagy összeg, mint amilyennek elsőre hangzik" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×