eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy városi legenda vége

Három vagy annál több csésze tea elfogyasztása legalább olyan jó a szervezetnek, mint a sok víz ivása, sőt, extra haszna is származik belőle testünknek.

A European Journal of Clinical Nutrition című lapban megjelent tanulmány azt a közkeletű tévhitet akarja eloszlatni, amely szerint a tea kiszárítja a szervezetet.

A tea nemcsak, hogy nem szárítja ki a szervezetet, hanem segít a vízháztartás fenntartásában, és még a szívbetegségek és néhány daganat ellen is védelmet nyújt, állapították meg brit táplálkozástudományi szakértők.

A tudósok szerint a test számára a tea flavonidtartalma a legfontosabb. A flavonidok olyan növényi hatóanyagok, amelyeknek antioxidáns tulajdonságuk van.

Ezek a polifenol antioxidánsok sok élelmiszerben és növényben, köztük a tea leveleiben is megtalálhatók.

A most publikált kutatás szerint bizonyíték van arra, hogy napi három vagy annál több csészényi tea elfogyasztás csökkenti a szívroham kockázatát.

Más tanulmányok szerint a tea visszaszorítja a rákos daganatok kialakulását is, erre azonban még nincs kétségbevonhatatlan bizonyíték.

A tea jótékony hatásai közé tartozik, hogy erősíti a fogakat és a csontokat. Carrie Ruxton, a Kings College kutatója így fogalmazott: "Teát fogyasztani egészségesebb, mint vizet. A víz csak a folyadékot pótolja, míg a tea emellett olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek hasznosak a szervezetnek".

A tudós közölte: csupán városi legenda volt, hogy a tea kiszárítja a szervezetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×