eur:
387.89
usd:
358.9
bux:
68485.5
2024. május 29. szerda Magdolna

Címke: paragrafus (21 cikk)

Szakértő: ne legyünk naivak, legalább konzultáljunk ügyvéddel
2022. augusztus 6. 14:15
Szakértő: ne legyünk naivak, legalább konzultáljunk ügyvéddel
Jelentős változás lépett életbe a nemzetközi elemet tartalmazó családjogi perekben, vagyis amikor egy ügyben valamilyen tényező miatt nemcsak a magyar jogszabályok alkalmazása kaphat szerepet, hanem valamilyen más országnak a joga is. Ilyen lehet, ha a gyermeket az egyik szülő külföldön szeretné gondozni, ha a válófélben lévő pár egyik tagja külföldi, de adott esetben két magyar állampolgár külföldi tartózkodása esetén is felmerülhetnek ezek a kérdések. A részletekről Havas-Sághy Gábor ügyvéddel beszélgettünk.
Hiába a figyelemfelhívás, rendre besétálunk a csapdába
2020. február 29. 12:05
Hiába a figyelemfelhívás, rendre besétálunk a csapdába
Folyamatosan jelentkeznek az üdülési jog értékesítése vonatkozásában megkárosított fogyasztók a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségénél – közölte az érdekvédelmi szövetség, amely arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy ne adjanak át előre jutalékot vagy megbízási díjat a vállalkozásnak, amely vállalja az üdülési joguk eladását. Becslések szerint 40-50 ezer magyar háztartás rendelkezik üdülőhasználati szerződéssel.
Alapítványra is lehet bízni a családi vagyont
2019. február 24. 10:49
Alapítványra is lehet bízni a családi vagyont
A parlament előtt van a vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról szóló törvényjavaslat. Alapítványt létrehozni így nem csak közérdekű célokért lehet, hanem akár a személyes vagyont is egy kuratórium gondjaira lehetne bízni, amennyiben meghaladja a 600 millió forintot. A részletekről Tóth Ádám, Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke beszélt az InfoRádió Paragrafus című műsorában.
KRESZ-tábla miatt is lehet majd bíróságra menni
2017. november 2. 06:02
KRESZ-tábla miatt is lehet majd bíróságra menni
Jelentős változásokat hoz az új közigazgatási eljárási törvény; bővül a bírósághoz fordulás joga a közigazgatási perekben – mondta az InfoRádióban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) közigazgatási perrendtartási munkacsoportjának vezetője. Barabás Gergely hozzátette: támadhatók lesznek a kamarai szabályzatok, de akár egy kihelyezett KRESZ-tábla miatt is a bírósághoz lehet fordulni.
Kié legyen a gyermek? Így szólhat bele maga az érintett
2017. május 2. 08:11
Kié legyen a gyermek? Így szólhat bele maga az érintett
Egyre nagyobb figyelmet fordít az igazságszolgáltatás arra, hogy a gyermek is elmondhassa véleményét az őt érintő jogi eljárásokban - mondta el az InfoRádió Paragrafus című jogi magazinjában az Országos Bírósági Hivatal Igazgatásszervezési Főosztályának bírája. Várai-Jeges Adrienn hozzátette: messzemenően törekszenek ugyanakkor arra is, hogy a meghallgatás gyermekbarát módon történjen és egy eljárásban a lehető legkevesebbszer tegyék ki őket ennek a procedúrának.
Egyetlen tanúnak se kelljen félnie, ha vallomást tesz a bíróságon
2017. április 30. 14:56
Egyetlen tanúnak se kelljen félnie, ha vallomást tesz a bíróságon
A bíróságok kiemelt célja, hogy biztosítsa: a megidézett tanúk befolyástól mentesen és minden félelem nélkül tehessék meg vallomásukat - mondta el az InfoRádió Paragrafus című jogi magazinjában az Országos Bírósági Hivatal Igazgatási Osztályának vezetője. Varga Karolina hozzátette: ennek érdekében indították útjára 2013-ban az országos tanúgondozási programjukat is.
×
×
×