INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

nébih

2021.01.18. 16:51

Nem eszik olyan forrón a „lisztkukac-kását”

Egyelőre még várni kell arra, hogy a közönséges lisztbogár lárvájának felhasználásával készüljenek élelmiszerek az Európai Unióban. Noha az európai szakhatóság emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a rovart, az Európai Bizottságnak is engedélyeznie kell az unióra és a tagállamokra vonatkozó felhasználást. Az eljárás a Nébih szerint több hónapot vesz még igénybe. A rovarfehérje élelmiszercélú felhasználása egyébként korábban komoly vitát váltott ki.
2021.01.06. 17:17

Újra megjelent a madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében

A vírus jelenlétét igazolta szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban; a hatóság a szükséges intézkedéseket megtette, az állományok leölését már a gyanú alapján megkezdték a szakemberek.
2020.12.22. 09:30

Tejtermékeket vontak ki a forgalomból

Egy Vas megyei tejtermékeket előállító üzem ellenőrzésekor, valamint az élelmiszer-minták laborvizsgálataiból számos szabálytalanságra fény derült. A tejben plusz víz, a tejfölnél és sajtoknál pálmaolaj volt a vizsgált termékben.
2020.12.10. 18:34

Ha ilyen zabpelyhet vett, semmiképp nem egye meg, csattanó maszlag van benne!

Zárolta és visszahívta a vásárlóktól az Auchan Magyarország Kft. az 500 grammos kiszerelésű nagy szemű zabpelyhét, mert a termék idegen növényi anyaggal, feltehetően csattanó maszlaggal szennyezett – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.
2020.11.30. 14:39

Visszahívtak a forgalomból egy Nestlé-terméket

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte, hogy a Nestlé kadmiumszennyezettség miatt lépett a SINLAC rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép visszahívása ügyében.
2020.11.26. 18:19

Ólba a csirkékkel azonnal!

Azonnali hatállyal elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos, mivel több európai országban is azonosították a magas patogenitású madárinfluenza-vírus jelenlétét olyan vadmadarakban, amelyek vándorlási útja Magyarországot is érinti.
2020.11.26. 11:05

Koronavírus: eszébe se jusson ilyenekkel próbálkozni

Állatorvosoktól származó információk szerint az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés az ivermektint tartalmazó állatgyógyászati készítmények iránt, mivel elterjedt a hatóanyagról, hogy hatékony lehet a koronavírus okozta betegség gyógykezelésében.
2020.11.25. 11:10

Ez a gyomorforgató pékség senkinek nem fog hiányozni – fotók, videó

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzemben november közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
2020.11.18. 10:36

Mit adjunk a macskának? A Nébih megmondja, mit ne

Minőségi hibákat tártak fel a száraz macskaeledeleknél a Szupermenta programban végzett laboratóriumi teszten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018