INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

kutatás

2021.01.11. 19:35

Az mRNS-technológia lehet a rákbetegek megmentője is

Az évente tízmillió áldozatot követelő rák mellett egyéb betegések gyógymódjában is kulcsfontosságú szerepe lehet annak, hogy sikerült csatasorba állítani a hírvivő RNS-t a gyógyításban.
2021.01.11. 07:54

Hosszú Covid: megdöbbentő panaszok hónapok után is

Az érintettek maguk hoztak létre csoportot, amely a hosszú Covidban szenvedők problémáira fókuszál, illetve kutatásokon keresztül igyekszik megérteni a jelenséget. Friss felmérésük szerint 205 tünetet tapasztalnak az érintettek, melyek közt 66 olyan található, amely akár hét hónapnál tovább is fennáll.
2021.01.09. 19:37

Újabb meglepő dolgokra derült fény a kutyákról – videó

Annak ellenére, hogy a kutyák hallása kiváló, mégsem figyelnek a szavak közötti különbségekre, ha csak egy beszédhangban térnek el – ezt állapították meg magyar kutatók. Az is kiderült, hogy milyen értelmi szintűek lehetnek emberi léptékben a kutyák.
2020.12.30. 19:40

Íme a világ, benne a magyarok várakozásai 2021-re

Az Ipsos hetedik alkalommal végezte el év végi, Global Predictions nevű nemzetközi kutatását. A 31 ország bevonásával zajlott adatfelvétel a világ lakosságának jövő évi várakozásait vizsgálta. A magyarok saját életükre vonatkoztatva jobb évet várnak 2021-től, mint az idei volt, ugyanakkor nem hisznek a járvány utáni jobb világ eljövetelében.
2020.12.15. 21:01

Nagy fordult a világ: így választanak szakmát nyolcadikosok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) idén is megvizsgálta a pályaválasztás előtt álló általános iskolások továbbtanulással és szakmaválasztással kapcsolatos terveit, céljait.  A szülők véleménye még mindig a legfontosabb szempont a diákok döntésében, de egyre nagyobb a barátok ráhatása is a választás folyamatára.
2020.12.15. 13:00

A japánok többsége nem rendezne olimpiát jövőre

A japánok többsége úgy véli, hogy a koronavírus-járvány miatt le kellene mondani a jövő évre halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.
2020.12.14. 11:35

Hová tűntek a koraszülött babák a karantén ideje alatt?

Nemzetközi kutatás indult a koraszülések számának drasztikus visszaesése okán. A vizsgálat legfőbb célja olyan okokat feltárni, amely segíthet a koraszülések visszaszorításában a teljes populációban. A nemzetközi összefogásban Magyarországot a Melletted a helyem Egyesület és Szabó Mikós PhD Med Habil egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Neonatológiai Tanszéki Csoport vezetője képviseli.
2020.12.06. 11:00

Home office: rengeteg tennivalójuk lenne még a cégeknek

Nem nőtt számottevően az otthonról dolgozók száma a koronavírus első hullámához képest, a kollégák teljesítményének nyomon követése azonban még mindig problémát okoz a magyar cégeknél – derült ki az informatikai háttérfejlesztésekkel foglalkozó Infosector Kft. friss kutatásából. A kutatás rámutatott, a csapatszellem fenntartására egyre gyakrabban alkalmaznak „hibrid iroda” megoldásokat, ugyanakkor ennek biztonsági kockázatát alábecsülik a cégvezetők.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018