INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

kutatás

2021.04.11. 08:05

Mellbevágó kutatási eredmények a gorillákról

Minél nagyobb egy hím gorilla, annál erőteljesebben tudja verni a mellkasát, hogy jelezze a barátoknak és az ellenségnek, mennyire hatalmas – állapította meg egy új kutatás, amely a gorillák kommunikációját vizsgálta.
2021.04.08. 08:42

Újranyitás: ezeket a javaslatokat tette most az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy amennyiben elértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Egy közvélemény-kutatás alapján a lakosság megosztott a kérdésben.
2021.04.02. 12:47

5G: régiós vezetői szerepben a Műegyetem

Az 5G jelentősen átalakítja a mindennapokat, a döntéshozók jelentős összeget csoportosítanak az ezzel kapcsolatos fejlesztésekre: az Európai Unió a következő hat évben összesen 1,8 milliárd eurót szán erre a területre, Magyarországon az 5G hosszú távon 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a gazdasághoz. Kelet-Közép Európa vezető egyetemi 5G K+F laborja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen valósul meg.
2021.03.25. 17:34

Az mRNS-vakcinák a fertőzést is megakadályozzák

Összességében még kérdés, hogy a vakcinák csak a tüneteket csillapítják, vagy a megfertőződést is gátolják. Most egy kaliforniai kutatásból az látszik, hogy minimálisra csökkenti a megfertőződés veszélyét is.
2021.03.22. 12:12

Covid-19-kutatási program indulhat Magyarországon

Nemzeti Kutatási Fejlesztési Program kidolgozásáról egyeztetett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Mándl József akadémikus, az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke.
2021.03.18. 18:12

Az országok jövőképességét mérik a Corvinuson – mutatjuk, hol végzett Magyarország

Az országok „jövőképességét” mérő indexet állítottak össze a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatói. A nyilvánosan elérhető index azt mutatja meg, hogy az egyes államok mennyire tudják biztosítani a jó élet feltételeit a változó társadalmi, kulturális, geopolitikai és technológiai körülmények között. Magyarország a vizsgált 36 ország között az első negyedben végzett, közölték a kutatók.
2021.03.18. 17:50

Nem maradt titok, mennyire működünk együtt a korlátozó intézkedésekkel

Egy magyar kutatócsoport a három nagy mobilszolgáltatóval közösen dolgozta ki a lakosság mozgását, települési szinten monitorozó módszertant, amely pontos eszközt ad a kormány kezébe, amikor értékelni akarja, hogy az egyes korlátozó intézkedések milyen hatást értek el. A módszer személyazonosításra alkalmatlan, mondta el az InfoRádiónak Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018