INFORÁDIÓ 
2020. január 24. péntek
Timót

kormány

2020.01.21. 19:00

A gazdasági változások elmosták a felvételi ponthatárokat is

A magasra emelt ponthatárok miatt túl kevés gazdasági vagy jogász végzettségű fiatal került ki az egyetemekről, ezért csökkennek a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Idén 41 kiemelt szak esetében 400 pontban határozta meg a bekerülési határ értékét a szakminiszter.
2020.01.17. 14:01

Több front is nyílt Karácsony Gergely és a kormány között

Az elmúlt napokban tovább erősödött a vita a kormány és a főváros vezetése között. A Városháza és a kabinet a kukaholding által visszatartott 10 milliárd forintról, a Biodóm felépítéséhez és a Lánchíd felújításához járó forrásokról, valamint a kormányzat által támogatott atlétikai vb és a Giro d'Italia kerékpáros verseny megrendezésének költségeiről folytat nyilvános szópárbajt.
2020.01.16. 19:27

Itt van a kormány klímastratégiája

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat - tájékoztatta a szaktárca.
2020.01.15. 14:45

Lemondott a teljes orosz kormány

Egy órával azután, hogy Vlagyimir Putyin elmondta év eleji beszédét a törvényhozás két háza előtt, kormánya nevében benyújtotta lemondását Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.
2020.01.13. 10:48

Ezekkel a programokkal támogatja a kormány határon túli magyar közösségeket

Az idei a közösségépítés éve a nemzetpolitikában. A kormány kiemelt célja a külhoni magyar közösségek szülőföldön való boldogulásának segítése, ezért folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését - közölte a Miniszterelnökség.
2020.01.10. 20:37

Újjáalakulhat az észak-írországi önkormányzatiság

Három év szünet után újjáalakulhat a helyi kormány Észak-Írországban, miután a fő protestáns és katolikus pártok péntek este egyaránt elfogadták a brit és az ír kormány rendezési tervét.
2020.01.07. 12:32

Ausztriában beiktatta az államfő az új kormányt

Az osztrákok azt várják, hogy olyan kormányuk legyen, amely nyugodtan és lelkiismeretesen tevékenykedik az országért - mondta a ceremónián Alexander Van der Bellen államfő a Hofburgban.
2019.12.19. 10:51

Gulyás Gergely: Orbán Viktor megbetegedett

Nagy terjedelemben esett szó a csütörtöki kormányinfón a győri családi tragédiára reagáló igazságügyi miniszteri vizsgálatról, a kancelláriaminiszter hosszan kritizálta a bírói ténykedést a győri, illetve a szegedi Szeviép-ügyben is, de a bírák fizetésemelésével egyetért. Elhangzott az is: a kormányfő lázas beteg, illetve hogy a kórházak beszállítói tartozásaival kapcsolatban a kormány közvetlenül tárgyal a beszállítókkal, a kórházaknak nem fizet.
2019.12.17. 08:03

Nem nyugodtak a budapesti színházak, fontos tárgyalás vár rájuk a héten

Ezen a héten találkoznak a főváros és a budapesti színházak vezetői, hogy tárgyaljanak a teátrumok jövőjéről. A fideszes kormánytöbbség ugyanis egy új törvénnyel átalakította a teátrumok finanszírozásának rendszerét, és az állami támogatásért cserébe nagyobb befolyást szerez az intézmények fölött.
2019.12.12. 15:15

Négy feltétellel írná alá a kormány a klímaegyezményt

A magyar kormány készen áll a klímaegyezmény aláírására, négy feltétel teljesülése esetén : akkor, ha nem az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát, nem emelkednek a családok számára az energia- és az élelmiszerárak, ha megmaradnak a kohéziós pénzek és támogatják az atomenergia használatát - derül ki egy, az MTI birtokába jutott kormányzati előterjesztésből.
2019.12.06. 09:55

A kormány lép a Gothár-ügy miatt

A Magyar Nemzet információi szerint konkrétan a Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.
2019.11.29. 19:19

Új kormányszóvivő jön januártól

Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz január 1-től a kormányszóvivő, Hollik István pedig a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folytatja – értesült a Magyar Nemzet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018