INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

kormány

2020.04.02. 15:50

Kvótaper: két lehetséges jogkövetkezményt mérlegelhet az Európai Bizottság

Még nem tudni, hogy mi lesz az Európai Bíróság kvótaperben hozott elítélő döntésének jogkövetkezménye, de az biztos nem, hogy be kell fogadni 1264 menedékkérőt - mondta az InfoRádiónak Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint diszkriminatív és okafogyott eljárás zajlott.
2020.04.01. 07:38

Végre érkeznek az uniós pénzek

Már megérkezett 304 millió eurónyi előrehozott kifizetés, de további összegek is érkeznek még a következő hetekben, amiből nemcsak már lekötött forrás fedezete, de új támogatás is lesz. A könnyített forrásfelhasználási szabályok, illetve esetleges projekt-visszamondások miatt lehet még mozgástere a kormánynak a már lekötött forrásoknál is.
2020.03.31. 09:34

Fontos jogszabályokkal "robbant" a keddi Magyar Közlöny

A kormány a veszélyhelyzetben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálásáért rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti.
2020.03.26. 18:42

Így ellenőrzi a lakosságot a svájci kormány

A svájci kormány mobiltelefonos adatokat kért az állami ellenőrzésű Swisscomtól a lakosság mozgásáról, hogy kiderüljön, a korlátozó rendelkezések hasznosak-e a koronavírus-járvány terjedése ellen.
2020.03.26. 15:00

Elkerülhetetlen idén az államadósság növekedése

Válságkezeléssel vagy a nélkül, idén mindenképp emelkedik a GDP-arányos államadósság. Ha azonban az idei költségvetési hiány megugrása árán jelentős gazdaságösztönző lépéseket tesz a kormány, jövőre már visszaállhat csökkenő pályára az államadósság.
2020.03.25. 12:41

Kijárási tilalom: tévhitet oszlat el a Miniszterelnökség

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult, a veszélyhelyzetben érvényes szabályozás nem nyújt jogi alapot arra, hogy a polgármesterek a településükön a lakosság szabad mozgására vonatkozóan kijárási korlátozást, tilalmat rendeljenek el - erre hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség.
2020.03.24. 08:31

Elhúzódó, negyedévnél hosszabb járványhelyzetre készül a kormány

A parlament ülésezőképességének fenntartásával indokolta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ATV-n, hogy időkorlát nélkül fogadtatnák el a felhatalmazási törvényt. Szerinte 3 hónap múlva még nem leszünk túl a járvány csúcspontján.
2020.03.16. 08:45

Újabb fertőzöttek Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.
2020.03.15. 18:22

Rengeteg embert érint ez a szörnyű betegség Magyarországon

Elkészült a Demencia-akcióterv első változata. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak azt mondta, hogy a társadalmat és az ellátórendszereket is képessé kell tenni az egyre növekvő számú demens beteg ellátására.
2020.03.11. 10:15

Egyre kétségesebb, lesz-e elég BKV-busz őszre

Napokon belül aláírhatja a főváros vezetése és a kormány a metrópótló buszok vásárlását célzó támogatási szerződést, amint lezárulnak a technikai egyeztetések - erősítette meg a Népszavának Fürjes Balázs miniszteri biztos. Ha ezt januárban megteszik, több buszt vehetett volna a pénzre eddig hiába váró BKV és nem lenne kétséges az sem, hogy leszállítják azokat, mire a metrófelújítás belvárosi szakasza csúcsra jár.
2020.03.09. 20:03

Célzott intézkedéseket sürget az IMF a koronavírus hatásai miatt

Forrásbővítés és célzott adókedvezmények egyaránt segítenék a gazdasági negatív hatások leküzdését a Nemzetközi Valutalap szerint. Közben a Magyar Nemzeti Bank már lépett is, és a legújabb devizaswap tenderén felhagyott az eddigi likviditás-szűkítéssel, és 50 milliárd forinttal növelte az egy hónapos lejáratra szóló állományát.
2020.03.04. 22:13

Hankó Zoltán: 10-15 milliárd forint hiányzik a patikáknak

Árrés-emelést kérnek a gyógyszerészek, mivel - főleg a szegényebb térségekben - a kisforgalmú patikák veszteség nélküli üzemeltetését nem fedezi a támogatott készítményekre megszabott, ám sok éve változatlanul hagyott maximalizált haszon, ami ráadásul minél drágább egy gyógyszer, annál kisebb. Márpedig a gyógyszerárak mellett a munkabérek is emelkedtek az elmúlt években, aminek kigazdálkodása ugyancsak gondot okoz.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018