INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

kenyér

2019.07.12. 10:32

Ha drágul a liszt, a kenyér is drágább lesz

Nincs kizárva, hogy az alapvető pékáruk, így akár a kenyér ára is emelkedjen, de mindez az idei alapanyagáraktól függ – közölte a Magyar Pékszövetség elnöke.
2019.04.27. 15:15

Aszály: jó még lehet az őszi búza, de sok már nem

Már most látható, hogy legalább 15 százalékos terméskiesésre kell majd számítani az őszi kalászosok, vagyis az őszi búza és árpa esetében - mondta az InfoRádióban Halmos Gábor, a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója.
2018.10.02. 13:58

Ráfizetnek a kenyérre a pékek

Veszteséggel adják tovább a pékek a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméküket, a fehér és a félbarna kenyeret, valamint a vizes zsömlét - állítja a szakmai szervezet.
2018.07.18. 05:40

14 ezer éves pitára bukkantak Jordániában

Több mint 14 ezer éves pita maradványaira bukkantak egy észak-jordániai ásatáson dán és brit régészek, ami bizonyítja, hogy elődeink már 4000 évvel a mezőgazdasági termelés nyitánya előtt készítettek kenyeret.
2018.02.02. 09:14

Jelentősen drágább lehet a kenyér

Akár tíz százaléknál is nagyobb mértékben emelkedhet a liszt ára, amit kenyér- és péksütemény drágulás követhet - írta a Népszava.
2017.09.01. 09:36

Durva áremelés jön a pékségekben

A liszt drágulása és az egyre magasabb munkaerőköltségek miatt a sütőipari ágazat szereplői lépéskényszerbe kerültek, és emiatt várhatón ősszel legalább 10 százalékkal emelkedik a kenyér ára – írta a Magyar Nemzet.
2017.08.17. 08:38

Megszólaltak a termelők: megdöbbentő, milyen kenyerekkel etetnek minket

Gabonater­mesz­tő gazdák a meghatározó ga­bonakereskedő cégeket okolják azért, hogy az étkezési minőségű és a takarmánybúza felvásárlási árában mázsánként csupán 200 forint a különbség, ezért mind több gazda dönt úgy, hogy nem kínlódik az étkezésivel. Egyikük még tovább ment, kijelentetve: abszurdum, hogy takarmánybúzából és adalék­anyagokból sütnek kenyeret a pékek - írta a haon.hu.
2017.06.23. 08:42

Mától más a kenyér - vagy nem

Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
2017.06.19. 08:50

Nagy változás jön a kenyereknél, erre figyeljen!

Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A június 22-én, vagyis csütörtökön hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.
2017.05.15. 17:06

Kenyéráfa-csökkentéssel tisztulna a sütőipar

Alapvető élelmiszer a kenyér, ezért ennek a terméknek, illetve termékcsoportnak csökkenteni kellene az áfáját - ezt szorgalmazza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a Magyar Pékszövetség. Septe József, a Pékszövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta: az áfa csökkentésével tisztulna az ágazat, de a kenyér nem lenne olcsóbb.
2017.02.10. 09:45

Drasztikusan drágulhat a kenyér

Egyre több szakmabeli nevezi elkerülhetetlennek a kenyér áremelését, ami drasztikus megugrással fenyeget, akár a 400 forintot is elérheti egyes termékek ára - írja az mfor.hu.
2017.02.02. 17:19

Küszöbön a kenyérár-emelés?

A Magyar Pékszövetség elkerülhetetlennek tartja a kenyér árának emelését, a sütőipar helyzetének javítását célzó tárgyalásokra nyitottak a kiskereskedelmi láncok.
2016.12.22. 08:15

Markánsabb lehet a pékáruk íze ezentúl

Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt - erről a Magyar Pékszövetség szakmai titkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018