INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

kőolaj

2020.10.03. 09:37

A BP szerint az olajpiac örökre megváltozott

Már soha nem tér vissza a koronavírus válság előtti szintre globálisan az olaj iránti kereslet – ezt állapította meg a British Petroleum "Energy Outlook 2020" kiadványa. Az még kérdéses, hogy mennyire zöldítenek majd tevékenységükön a világ nagy olajcégei – mondta az InfoRádióban Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2020.07.04. 15:08

Sz. Bíró Zoltán: súlyos visszaesésre számíthat az orosz gazdaság

Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő szerint a koronavírus-járvány miatt Moszkvának komoly veszteségei lesznek legfőbb exportcikkei piacán. A történész az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: ebben az évben akár két számjegyű is lehet a gazdaság visszaesése.
2020.04.21. 06:39

Negatívba fordult az olajár

Nagy olajárcsökkenést okozott hétfőn a túltermelés befogadására alkalmas olajtározók szűkössége, az amerikai WTI nyersolaj éppen lejáró májusi kontraktusának jegyzése negatívba fordult, ez példátlan eset a történelemben.
2020.04.15. 15:26

Bezuhanó árak és összeomló kereslet az olajpiacon

Öt százalék körüli mértékben csökkentek a világpiaci olajárak szerda délelőtt, miután olyan jelentések láttak napvilágot, hogy a túlkínálat makacsul fennmarad, miközben a kereslet összeomlik a koronavírus-járvány következményeként.
2020.03.30. 13:23

Néhol nulla dollár alá esett a kőolajár

Ez azt jelenti, hogy veszteségeik minimalizálása miatt egyes kistermelők inkább fizetnek azért, hogy elvigyék tőlük az olajat, mert még mindig így járnak jobban.
2020.03.18. 20:14

Szabadesésben a kőolaj ára

Az évezred eleji mélypontokra zuhant a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben, miután a Goldman Sachs amerikai befektetési nagybank arra figyelmeztetett, hogy az új koronavírus által okozott világjárvány soha nem látott mértékben csökkentheti az olajkeresletet.
2020.03.09. 16:49

A szaúdiak agresszív lépése ráijesztett a befektetőkre

Masszív veszteségekkel nyitottak hétfőn a világ tőzsdéi az OPEC és Oroszország olajügyi szembenállása miatt. A kőolaj ára 30 százalékkal esett azt követően, hogy az oroszok nem voltak hajlandók támogatni az OPEC olajkartell kitermelés-módosító döntését. A helyzetet tovább komplikálja a koronavírus fenyegetése.
2020.03.04. 18:59

Napokon belül eldől, mekkora lesz a világ olajkitermelése

Egyre nagyobb kitermeléscsökkentéssel kapcsolatos döntésre számítanak az OPEC csütörtöki ülését követően a piaci elemzők. Az olajkartell a koronavírus miatt hihetetlen mértékben visszaeső kereslet hatására idén már 25 százalékot zuhanó kőolajárakat próbálná stabilizálni, mivel a tagállamok költségvetési bevételeire is komoly hatása van.
2020.02.18. 06:00

A koronavírus előtt erre csak a pénzügyi válság volt képes

A koronavírus januári bejelentése óta csökkennek az árak a gáz- és kőolajpiacon, illetve visszaesett a kereslet is az energiahordozók iránt – ismertette az Inforádió EnergiaVilág című műsorának nyilatkozva Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2019.12.10. 06:00

Hamar megérezzük az OPEC radikális lépését, de a vártnál kevésbé fog fájni

Nem várható jelentősebb üzemanyagár-emelkedés idehaza annak hatására, hogy az OPEC-országok és szövetséges államaik a kőolaj-kínálat további csökkentése mellett döntöttek – mondta el Pletser Tamás. Az Erste Bank olaj és gázipari elemzője szerint Szaúd-Arábia a mostani nyersanyagár további 20 százalékos növelésében érdekelt.
2019.09.16. 17:15

Kitört az Öböl-háború óta volt legnagyobb olajpánik, mi is megérezzük

Az elemző szerint tartósan magasabb olajárak jöhetnek, de ennél nagyobb baj is lehet, ha nyugati támadás következik a helyzetre reagálva. Közben találgatják a támadás kiindulópontját, a jemeni húszi lázadók aligha lettek volna képesek rá, míg Irán és Irak tagadja, hogy a szaúdi olajkitermelőket a területéről indult drónok támadták meg szombaton.
2019.08.09. 18:38

Sötét felhők tornyosulnak a fekete arany piaca fölött

Néhány hónap múlva akár a felére csökkenhet a kőolaj ára, amennyiben megmarad a keresletcsökkenés és az amerikai–kínai kereskedelmi háború kiszélesedik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2019.08.08. 21:38

Nem marad titokban, ki termelheti ki a Budapest alatti kőolajat - a nap hírei

Év végére kiderülhet, melyik cég tárhatja fel a budapesti kőolaj- és földgázmezőt. Elkészültek az október 13-i önkormányzati választások hirdetményei. Budapest-Bécs-Prága járatot indít jövő nyártól a RegioJet magán-vasúttársaság. Az InfoRádió legfontosabb csütörtöki hírei.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018