INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

járvány

2020.07.03. 09:55

Percről percre – a járvány legfontosabb hírei pénteken

Több helyen is fontolóra vették a lazító intézkedések leállítását vagy a szigorítás újbóli bevezetését az Egyesült Államokban. Kim Dzsong Un szerint országa megakadályozta, hogy a koronavírus bejusson a területére. Idehaza csökkent az aktív fertőzöttek száma, Orbán Viktor pedig azt kérte a lakosságtól, őrizze meg az óvatosságát a koronavírus miatt. A legfontosabb hírek a járványról és annak hatásairól.
2020.07.02. 15:38

Merkely Béla: már ismerjük a vírus gyenge pontjait

Külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon - mondta a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője.
2020.07.02. 09:35

Percről percre – a járvány legfontosabb hírei csütörtökön

Több tanulmány szerint kis szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében, most azonban egy friss kutatás felülírta az eddigi vélelmeket. Rövidesen világelső lehet a lélegeztetőgépek lakosságarányos számában Magyarország. Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában csaknem 53 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez napi rekordnak számít. Magyarországon kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. A legfontosabb hírek a járványról és annak hatásairól.
2020.07.02. 06:28

Ebben rövidesen világelső lehet Magyarország

Amint megérkezik az összes, már megrendelt lélegeztetőgép, a 100 ezer lakosra jutó eszközök száma Magyarországon lesz a legtöbb egy 22 országra kiterjedő vizsgálat szerint.
2020.06.30. 13:09

Nagyot fordult a világ a magyar egészségügyben a járvány idején

Június végére az egészségügyi intézmények kezdenek visszatérni a régi kerékvágásba, az összes ellátási esetszám elérte a tavalyi 80 százalékát. A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) adatai szerint a leállás két és fél hónapja alatt nem sok akut eset maradhatott el.
2020.06.30. 06:00

Hihetetlenül beindult a Balaton, egy valami mégis árnyat vet az egészre

A hétvégén 70-80 százalékos kihasználtsággal működtek a Balaton dél-nyugati részén lévő strandok – mondta az InfoRádiónak Balatonfenyves polgármestere. A Balatoni Kör elnöke szerint még nem múlt el teljesen a bizonytalanság, de azért már a pincészetekbe is visszatértek a vendégek. Az egyik badacsonyi hoteltulajdonos különösen kedvező nyarat jósol.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018