INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

függőség

2020.01.08. 13:35

Elhunyt Elizabeth Wurtzel

A Prozac-ország című, klinikai depresszióról szóló könyv szerzője 52 éves volt. Az írónő hosszú ideje rákbetegséggel küzdött, egy manhattani kórházban halt meg - közölte a férje, Jim Freed.
2019.09.11. 18:10

Egyre többen szabadulnának a szerencsejáték-függőségétől

A Szerencsejáték Felügyeletnél és az adott játékszervezőnél is lehetőség van arra, hogy az érintettek önkorlátozó nyilatkozatot tegyenek, sokan élnek ezzel, méghozzá a leghosszabb időtávra, 5 évre, és minden játékra vonatkozólag.
2019.05.07. 09:02

Európai rekord a magyar gazdaságban

A magyar GDP hozzáadott értékének 51 százalékát külföldi nagyvállalatok adják, ami a legmagasabb arány az Európai Unióban.
2018.12.03. 11:29

Demetrovics Zsolt: a túlzásba vitt sportolás az alkoholizmusra hasonlít

A betegek egy része nem mer orvoshoz fordulni a pszichés problémáival, pedig ezek egy része már nagyon jól kezelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Demetrovics Zsolt. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánja szerint a sportolás is lehet pszichológiai tünet, a problémák elodázása.
2018.06.24. 10:42

Mentális betegség a videojáték-függőség

Először vette fel a mentális zavarok közé a számítógépes játékfüggőséget az Egészségügyi Világszervezet, amely ezt sajátos elmeállapotnak nyilvánította. Tari Annamária pszichológus szerint ez fontos lépés. A szakértő az e-sportot is veszélyes terepnek nevezte.
2018.01.23. 20:29

Így hatnak a boldogságra az okoseszközök

Minél több időt töltenek az elektronikus eszközök monitorai előtt, annál boldogtalanabbak az amerikai tizenévesek egy nagy léptékű új tanulmány szerint.
2017.09.21. 08:17

Elképesztő szer pusztít, Európa is veszélybe került

Amerikában már irtózatos pusztítást végeztek a szintetikus opioidok, vagyis a fentanil és származékai, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jutnak el Európába. Először legális gyógyszerekből nyerték ki a heroinszerű élményt, ma már por formájában terjed. Van olyan formája, amitől a drogkereső kutyák és rendőrök is rosszul lettek - olvasható a 444.hu összeállításában.
2017.07.01. 15:10

A kokainnál is nagyobb függőséget okoz egy gyakori anyag

A legújabb kutatások szerint a dohányzás sejtszinten is nagyobb károkat okoz, mint azt korábban hitték. Ráadásul nem is hinnénk, hogy mennyire komoly függőséget alakíthat ki. „A nikotinfüggőség sokkal erősebb függőséget jelent, mint a kokainnál vagy a heroinnál kialakuló függőség, ráadásul az agy egyes idegsejtcsoportjaiban is változást hoz létre a dohányzás egy bizonyos idő után” - mondta az InfoRádió Szigma – a holnap világa című tudományos magazinműsorában Odler Balázs, a Semmelweis Egyetem tanára.
2017.03.12. 09:05

A mobil a felnőttek plüssmacija

„A mobil egy olyan eszköz, amivel fenntarthatóak a fontos kötődési kapcsolataink, ugyanakkor a mobil maga is a kötődés tárgyává válik. Hasonló szerepet tölt be, mint amikor egy kisgyereknek hiányzik az anyukája, és egy plüssmackót vagy egy takarót tart magánál, mert az megnyugtatja őt. A mobilnak ehhez hasonló szerepe lehet: helyettesíti a kapcsolatainkat és ezáltal megnyugtat minket – mondta Konok Veronika, az Etológia Tanszék tudományos munkatársa, egy új kutatás vezetője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018