eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Napi 10 órát Fortnite-ozott egy függő gyerek, szülei perelhetik a gyártót

Nem ettek, mosakodtak és aludtak a játékfüggő gyerekek, akik ügyében kanadai bíró hozott a szülőknek kedvező döntést: beperelhetik a játék fejlesztőjét.

A világszerte 350 millió felhasználóval bíró Fortnite-ot gyártó Epic Gamest és annak kanadai képviseletét fogták perbe a kanadai szülők.

A gyártó szerint a játékfüggőség nem pszichológiai zavar, a szülők ugyanakkor a WHO 2018-as döntése alapján függőségként tekintenek arra - írja a BBC.

A Fortnite ugyan ingyenes, de a játékban használható V-buck névre keresztelt fizetőeszközt pénzért lehet megvenni. A fejlesztő cégnek már 9 milliárdot hozott a játék.

Az egyik gyermek, akinek szülei a pert indítják, kevesebb mint két év alatt több mint 770 órát játszott a Fortnite-tal – ez napi több mint 10 óra játékot jelent.

A szülők a perben azt vélelmezik, hogy a játékot szándékosan úgy fejlesztették ki, hogy "erősen addiktív" legyen.

Sylvain Lussier bíró úgy ítélte meg, hogy a kereset nem "komolytalan", a videojáték-függőséggel kapcsolatos jelenlegi ismereteket pedig a dohányfüggőséggel kapcsolatos korai ismeretekhez hasonlította: "A dohány káros hatását sem egyik napról a másikra ismerték fel vagy ismerték el".

Úgy döntött, hogy azok a játékosok, akik Québecben élnek, és a Fortnite Battle Royale 2017. szeptember 1-jén történő megjelenése óta a függőség tüneteit tapasztalták, csatlakozhatnak a jogi eljáráshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×