INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

földgáz

2022.01.22. 17:47

Most kiderül, hogyan látja az EU az atomenergia zöld helyzetét

Szakértők, civil szervezetek, EP-képviselők és tagállamok jeleztek erőteljes kifogást a pénteki határidőig a tavaly év végén előterjesztett javaslattal szemben, amely feltételesen környezetvédelmi szempontból fenntarthatónak és ezért finanszírozhatónak ítélte az atomenergia és a földgáz használatát.
2022.01.05. 17:54

Roppantmód megcsappantak a hazai gáztárolók, de gond egy szál se

35 százalék alá csökkent a hazai kereskedelmi gáztárolók töltöttségi szintje január elsejére – derül ki a Magyar Földgáztároló Zrt. adataiból. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint annak ellenére sem kell gázhiánytól tartani idehaza, hogy a tavalyi legalacsonyabb, áprilisi töltöttségi szintnél is kevesebb a tárolókban lévő gáz mennyisége.
2021.12.23. 12:05

Elhalasztotta a súlyos döntést az Európai Bizottság az energiavitában

Eredetileg szerdára várták a brüsszeli testület részletes „taxonómia-javaslatát”, amely a jövőbeni lehetséges befektetési könnyítések szempontjából kellene, hogy számba vegye a „környezetvédelmi szempontból fenntartható” energiákat, ám az atomenergiát és a földgázt övező viták miatt egyelőre elálltak ettől.
2021.11.19. 15:39

Ausztria bíróságon mehet neki az atomenergia „zöldesítésének”

Ausztria kész pert kezdeni a luxembourgi Európai Bíróságon, amennyiben az Európai Bizottság valóban környezetvédelmi szempontból „fenntartható energiának” minősíti a leendő taxonómialistáján az atomenergiát – jelentette ki az osztrák kormány illetékes minisztere.
2021.11.08. 17:37

Elemző: egy kézfogáson múlik, és dőlhet újra az orosz gáz

Most szombaton is leállt az egyik legfontosabb orosz csővezetéken a gázszállítás Németország felé, sőt megint visszafelé, az oroszok irányába megy a gáz, így ez a héten megint gázáremelkedést okozhat a tőzsdéken. Egyes német politikusok mellett az ukrán külügyminiszter is nyíltan arról beszél, hogy az oroszok a gázszállítások direkt visszafogásával okozzák a gázárak elszállását azért, hogy kikényszerítsék az Északi Áramlat 2 utolsó engedélyeit is.
2021.11.07. 08:32

Deutsch Tamás: Magyarországon nem lesznek energiakimaradások

Magyarország biztonságban van, mert Nyugat- és Dél-Európával szemben semmilyen körülmények között nem fenyegetik energiakimaradások - mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője, a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2021.11.04. 17:43

Uniós kiszivárogtatás: zöld jelzést kaphat az atomenergia és a földgáz is

Sajtóértesülések megerősíteni látszanak, hogy az Európai Bizottság készülő munkaanyagában a nukleáris energia és bizonyos megszorításokkal és határidők idők között a földgáz is megkaphatja a „környezetvédelmi szempontból fenntartható” besorolást a régről várt, leendő „taxonómiaszabályban”.
2021.11.03. 20:08

Az Energiahivatal is segít mérsékelni a földgázárakat

November 1-től a felére csökkentette a magyarországi gázáraknál a korrekciós mértéket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A döntésről Scherer Zsoltot, a hivatal szóvivőjét kérdezte az InfoRádió.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018