INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 18. szerda
Diána

földgáz

2019.09.11. 10:00

Az egész unió irigykedhet a magyar fogyasztókra

Az Európai Unióban Magyarországon a legolcsóbb a lakossági földgáz ára – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal augusztusi ár összehasonlító vizsgálatából.
2019.08.12. 09:39

Nem feltétlenül kellene hosszú távú földgáz-megállapodást kötni az oroszokkal

Magyarország valószínűleg nem számíthat arra, hogy a következő években megindul a termelés a fekete-tengeri gázmezőkön. Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a magyaroknak nem feltétlenül kell emiatt hosszú távú megállapodást kötni Oroszországgal.
2019.08.08. 21:38

Nem marad titokban, ki termelheti ki a Budapest alatti kőolajat - a nap hírei

Év végére kiderülhet, melyik cég tárhatja fel a budapesti kőolaj- és földgázmezőt. Elkészültek az október 13-i önkormányzati választások hirdetményei. Budapest-Bécs-Prága járatot indít jövő nyártól a RegioJet magán-vasúttársaság. Az InfoRádió legfontosabb csütörtöki hírei.
2019.07.01. 20:04

Csúszik a Magyarországot is érintő gázvezeték építése

A fekete-tengeri földgáz Magyarország irányába való szállítására alkalmas, Bulgárián, Románián, Magyarországon és Ausztrián áthaladó, úgynevezett BRUA gázvezeték első, romániai szakasza csak 2020 végére épül meg - írta hétfőn a Profit.ro román gazdasági hírportál a román Transgaz állami vállalatra hivatkozva.
2019.03.13. 19:51

Egyesül az NKM földgáz- és áramszolgáltatója

Június 30-án összeolvadással egyesül az NKM földgázszolgáltató és áramszolgáltató társasága. Az új név NKM Energia Zrt. lesz - közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt.
2019.02.20. 16:43

Európa hibás nézete: "nem az számít, honnan jön a gáz"

„Nem azt a csatát vívják, amelyiket kell” – így értékelte a „gázipari gurunak” is nevezett nemzetközi szakértő az Egyesült Államok és Oroszország rivalizálását a földgáz kérdésében. A szakember megjegyzései valószínűleg terítéken lesznek Donald Trump amerikai elnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár washingtoni találkozóján.
2019.01.18. 11:38

Kiderült, mennyi földgáz áll rendelkezésre

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).
2018.11.20. 12:36

Tűz a gáztározónál: biztosított az ország gázellátása

A Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást - közölte a társaság PR-vezetője.
2018.11.15. 12:45

Ságvári Pál: a magyar kormány versenyhelyzetet szeretne teremteni

Magyarország és Oroszország között 2020-ban lejár az 1995-ben megkötött gázszerződés – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiabiztonságért felelős utazó nagykövete. Az elmúlt hetekben felgyorsultak a tárgyalások Magyarország és Horvátország közötti gázhálózatról – tájékoztatott Ságvári Pál.
2018.08.14. 19:31

A nagy meleg hatására átrendeződhet az energiapiac

Az Európában tapasztalt rendkívüli meleg a földgáz-felhasználás növekedését eredményezte – mondta Pletser Tamás az InfoRádióban. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője jelezte, az extrém időjárás miatt több megújuló energiát előállító üzem termelése csökkent.
2018.08.10. 08:06

Átterelhetők az elsődleges munkaerőpiacra a közfoglalkoztatottak – lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint az Egyesült Államokba kiutazó magyarok több mint 2 százaléka késve hagyja el az országot. A munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását – írja a Népszava. A Portfolio szerint kedvező gazdasági időszakot élünk a közszférában dolgozók elsődleges munkaerőpiaci áttereléséhez. Szakértők ülnek össze, hogy kidolgozzák, hogyan juthatna több cseppfolyósított földgáz az Egyesült Államokból az Európai Unióba – áll a Portfolio cikkében. A Népszava azt írja: Ausztriában a postások a jövőben heti négy napot, napi 10 órát dolgoznak majd. A Világgazdaság összeállítást közöl a Balaton-felvidék földterületi árainak alakulásáról.
2018.05.10. 08:48

Budapesten a legolcsóbb a földgáz az EU fővárosai közül

Az európai országok közül Budapesten a legolcsóbb a földgáz - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője az InfoRádiónak. Scherer Zsolt szerint ez többek között annak köszönhető, hogy Magyarországon nem kell energiaadót fizetniük a lakossági fogyasztóknak.
2018.04.25. 18:39

Újabb orosz gázvezeték épülhet Európában

Az Erste olaj- és gázipari elemzője lát esélyt arra, hogy az Északi Áramlat-3 földgázvezetéket megépítsék. Pletser Tamás szerint ennek azért is lehet realitása, mert folyamatosan nő Európában a kereslet az orosz gázra. Kedden az orosz állami gázipari vállalat vezérigazgató-helyettese azt mondta: a Gazprom nem zárja ki az újabb gázvezeték megépítésének lehetőségét.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018