INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

eduard heger

2021.09.15. 19:53

Folytatódnak a rendőrségen belüli tisztogatások Szlovákiában

„A jogállamért folytatott küzdelem a csúcsára ért Szlovákiában” – közölte Eduard Heger kormányfő az országban zajló rendőrségen belüli tisztogatásokkal kapcsolatban. A szlovák belügyminisztérium belső ellenőrzési osztályának nyomozói őrizetbe vették saját igazgatójukat, előtte pedig a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, a NAKA négy nyomozóját, akik a Tisztítótűz fedőnevű akcióban nyomoztak. A gyanúsítottakat a tanúk manipulálásával vádolják.
2021.07.14. 12:08

Halottaknak is küldtek a Covid-passhoz szükséges kódot Szlovákiában

Már 11 ezer, 12 és 14 év közötti gyermek vette fel az első adag, Covid-19 elleni védőoltást Szlovákiában. Az oktatási tárca hangsúlyozta: minél több gyermeket és fiatalkorút oltanak be, annál nagyobb az esély arra, hogy ősszel újrakezdődhet a tartós jelenléti oktatás. A Covid-19 Valódi Áldozatai Polgári Társulás pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy június végén elhunytaknak is küldtek ki Covid-passt Szlovákiában.
2021.04.30. 20:50

Ez az új szlovák kormány négylábú programja

Eduard Heger szlovák miniszterelnök bemutatta a parlamentnek kormánya programnyilatkozatát, és bizalmat kért a képviselőktől a kabinetjének. A miniszterelnök szerint a kormányprogram az állampolgárok azon vágyainak a kifejeződése, amely az ország irányításának alapvető megváltoztatására irányul. Zuzana Čaputová államfő április 1-jén nevezte ki Eduard Heger kormányát.
2021.04.16. 18:16

Szputnyik-vakcina: magyar visszaigazolásra vár Szlovákia

„Ha Magyarország igazolja a Szputnyik V vakcinák alkalmasságát, Szlovákia engedélyezi az alkalmazásukat az új koronavírus elleni küzdelemben” – jelentette ki Eduard Heger kormányfő. Hangsúlyozta, az egészségügyi miniszter és ő maga is fontosnak tartja, hogy minden engedélyezett tétel esetében garantálva legyen a biztonság. Szlovákiában május elején kezdhetnek oltani a Szputnyikkal.
2021.03.31. 18:38

Vodkával is kereskedett az új szlovák kormányfő

Zuzana Čaputová szlovák államfő Eduard Hegert bízta meg az új kormány összeállításával, miután elfogadta Igor Matovič és vele együtt az egész kormány lemondását. Szlovákia új miniszterelnöke mindössze 2016-ban vált politikussá, és nem egész öt év alatt jutott el a kormányfői székbe.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018