INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

brüsszel

2021.02.08. 17:10

Érvényes és eredményes lehet a székely petíció

Ezrek álltak a kampányhajrában a székely petíció mellé, az éjféli határidőig nagyon sok szignó jött még be azokból az országból, ahol már korábban teljesült a cél. A 2019. május 7. óta tartó aláírásgyűjtés ezzel elvileg befejeződött, a szignók hitelességét ezután ellenőrzik majd.
2021.01.18. 16:51

Nem eszik olyan forrón a „lisztkukac-kását”

Egyelőre még várni kell arra, hogy a közönséges lisztbogár lárvájának felhasználásával készüljenek élelmiszerek az Európai Unióban. Noha az európai szakhatóság emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a rovart, az Európai Bizottságnak is engedélyeznie kell az unióra és a tagállamokra vonatkozó felhasználást. Az eljárás a Nébih szerint több hónapot vesz még igénybe. A rovarfehérje élelmiszercélú felhasználása egyébként korábban komoly vitát váltott ki.
2020.12.11. 18:21

Az uniós csúcs minden híre egy helyen

Elmaradt a magyar–lengyel vétó, megállapodás született az Európai Tanács brüsszeli ülésén, lehet az uniónak új, hétéves keretköltségvetése és elindulhat a Next Generation EU helyreállítási projekt is. A kétnapos csúcs minden híre egy helyen.
2020.12.11. 06:15

Orbán Viktor: a magyar nép megérdemli, hogy tisztességesen bánjanak vele

Megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást és mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára, a vita ugyanis nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.
2020.12.10. 06:00

Minden szem Brüsszelre szegeződik

Csütörtökön kezdődik az uniós állam- és kormányfők évzáró, kétnaposra tervezett találkozója, a csúcsnak több fontos témája is van.
2020.12.09. 13:10

Navracsics Tibor: Magyarország a fenegyerek státusz felé halad

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézet vezetője szerint a vétó egy jól kezelhető és körülírt álláspont; a gondot abban látja, amikor Budapest már a szakpolitikák többségében is rendre szembe megy Brüsszellel.
2020.12.01. 16:16

Szájer József: megsértettem a gyülekezésre vonatkozó belga szabályokat

A Fidesz európai parlamenti képviselője elismerte, hogy részt vett egy, a járványügyi szabályokat megsértő brüsszeli házibulin. Az ezért járó szankciókat vállalja, és megköveti a családját, a kollégáit, a választóit – áll a közleményében. A belga ügyészség eljárást indított az ügyben.
2020.11.13. 14:50

Varga Judit: a kormány visszautasítja a pénzügyi fenyegetést

A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és a társadalomban betöltött kiemelt szerepüket - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán pénteken.
2020.10.28. 14:55

Az Európai Tanács elnöke gatyába rázná a kaotikus karanténszabályokat

Miközben Belgiumban éjszaka már kijárási tilalmat léptettek életbe, és a nagyszámú esetek miatt már a tesztelések is lassabban mennek, az uniós döntéshozók ezen a héten is újabb ajánlásokkal állnak elő. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: ezúttal a karanténszabályok kerülhetnek napirendre.
2020.10.15. 14:13

Orbán Viktor reméli, jó híreket is mondanak Brüsszelben

A koronavírus-járványt, az ellene való védekezést és az ezzel kapcsolatos európai koordinációt nevezte a csütörtök délután kezdődő európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezésekor.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018