INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

bajorország

2018.11.05. 09:23

A Keresztényszociális Unió élén is váltás jöhet Németországban?

Három héttel a bajorországi parlamenti választás után hétfőn tartja alakuló ülését az új törvényhozás és holnap ismét a tartomány miniszterelnökévé választja Markus Södert, miután október 14-én az ő pártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot és így az alkotmány értelmében a jogot az új kormány megalakítására.
2018.10.16. 16:12

Nógrádi György: Merkel körül fogy a levegő

Nógrádi György a bajor tartományi választások eredményét és lehetséges hatásait értékelve egyebek között arról beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy egyfajta bizalmi szavazás vár Angela Merkelre, és törés jelent meg a német konzervatív pártok között.
2018.10.15. 11:42

"Visszaszorulóban vannak Németországban a hagyományos pártok"

A bajor tartományi választás után a szavazók azt tartanák a legszimpatikusabbnak, ha a Zöldekkel lépne koalícióra a választáson győztes, ám többségét elveszítő Keresztényszociális Unió - mondta az InfoRádiónak Pócza István Németország-szakértő.
2018.10.15. 06:56

Elvesztette abszolút többségét a CSU

A Keresztényszociális Unió maradt ugyan a legerősebb párt, de csak a szavazatok 37,4 százalékát kapta az öt évvel ezelőtti 48 százalék helyett. Koalíciós partnere, a Szociáldemokrata Párt mélypontra került a voksok alig tíz százalékával. A tartományi választás nagy nyertesei az ellenzéki Zöldek.
2018.10.15. 05:43

Horst Seehofer: az okokat fel kell dolgozni

A Keresztényszociális Unió (CSU) megkapta a felhatalmazást a bajor választóktól a kormányzás folytatására - jelentette ki Horst Seehofer pártelnök vasárnap Münchenben a bajorországi tartományi törvényhozási (Landtag-) választás után.
2018.10.14. 20:41

Véget ért a bajorországi választás

A Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vezette Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét a Bajorországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.
2018.10.08. 06:00

Végső bevetésre indulnak a bajorországi pártok

A német tartományban a következő vasárnap választásokat rendeznek. Marcus Söder pártjának megcsappant a támogatottsága, ezúttal nem olyan biztos a választási győzelem.
2018.09.21. 15:39

Szijjártó Péter ígéretet tett az Audi és a BMW vezetőinek

Magyarország soha nem fog olyan javaslatot támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben. Arról is beszélt, hogy megállapodtak a debreceni BMW-gyárhoz adandó kormányzati támogatás részleteiről.
2018.09.15. 14:34

Horst Seehofer: Bajorország csak a CSU-val maradhat stabil és sikeres

Bajorország csak a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetésével maradhat stabil és sikeres - jelentette ki Horst Seehofer pártelnök szombaton Münchenben a CSU kongresszusán, amellyel elkezdődik az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választást felvezető kampány hajrája.
2018.09.05. 06:03

Nagy fordulat jöhet a német belpolitikában

Bajorország már évtizedek óta a kizárólag a területén működő Keresztényszociális Unió kormányzása alatt áll. Azonban a menekültkérdés bajor földön is beleszólt a politikai erővonalak alakulásába, ezért országos érdeklődés kíséri a jövő hónap közepén esedékes tartományi választás kimenetelét, mert ez mindenképpen intő jel lehet Angela Merkel kancellár számára is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018