INFORÁDIÓ 
2020. november 29. vasárnap
Taksony

adó

2020.11.17. 11:01

Rábólintott az Országgyűlés egy sor adóváltozásra

Érintettek az szja-kedvezmények, a vállalkozások áfabevallásai, a kivások de még a dohányzók is. Törvénnyel szabályozták a családi gazdaságokat. Változtattak a kutatók jogállásán, a lakosság közművekhez való csatlakozási lehetőségein, megkönnyítették a jogkeresők bírósághoz fordulásának jogát.
2020.11.13. 19:27

A digitális adózásban a Csák Máték diktálnak – még

Egységes nemzetközi döntés hiányában egyre több ország vezet be vagy tervez bevezetni a digitális szolgáltatásokat terhelő adókat. Az új digitális adónemek tipikusan a globális digitális szolgáltatók (Google, Facebook, Amazon) jövedelemforrásait adóztatnák meg. Magyarországon kifejezetten magas ez a teher.
2020.10.11. 08:30

Már 2021-től adómentes lehet a pálinkafőzés

A pálinka szabadságharc több mint tízéves küzdelme magyar győzelemmel zárult, az Európai Unió módosította az erre vonatkozó szabályozást, így már jövőre újra adómentes lehet a pálinkafőzés - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
2020.09.04. 08:22

Varga Mihály: az USA után mi vagyunk a legnagyobb adócsökkentők

 Magyarország továbbra is őrzi élvonalbeli helyét az adócsökkentési rangsorokban, az OECD szerint hazánkban javult a második legnagyobb mértékben az adóterhelés - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. AZ OECD friss tanulmánya a szociális hozzájárulási adó és a társasági adócsökkentés hatását emelte ki.
2020.07.04. 09:38

Tállai: fontos adóügyi könnyítések a vállalkozások és a magánszemélyek számára

Több lényeges adóügyi változtatásról is határozott az Országgyűlés, ezekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a vállalkozások és a magánszemélyek meglehetősen nagy csoportját érintik, és egyszerre szolgálják a versenyképességet, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását.
2020.07.01. 06:00

Szerdától sok szabály megváltozik – itt a lista

Szokatlanul sok jogszabály módosul július elsejei hatállyal. Jön az új társadalombiztosítási törvény, csökken a szochó, lesz új 100 forintos, újra fizetni kell a parkolásért és Rudolf Péter átveszi a Vígszínház vezetését.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018