INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

adó

2020.07.04. 09:38

Tállai: fontos adóügyi könnyítések a vállalkozások és a magánszemélyek számára

Több lényeges adóügyi változtatásról is határozott az Országgyűlés, ezekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a vállalkozások és a magánszemélyek meglehetősen nagy csoportját érintik, és egyszerre szolgálják a versenyképességet, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását.
2020.07.01. 06:00

Szerdától sok szabály megváltozik – itt a lista

Szokatlanul sok jogszabály módosul július elsejei hatállyal. Jön az új társadalombiztosítási törvény, csökken a szochó, lesz új 100 forintos, újra fizetni kell a parkolásért és Rudolf Péter átveszi a Vígszínház vezetését.
2020.06.08. 06:00

Januártól 60 ezer kereskedőnél vezetnek be elektronikus fizetési megoldást

2021 január elsejétől újabb 60 ezer kereskedőnél lesz elérhető az elektronikus fizetés - ez szerepel a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban. Ezeknél a kereskedőknél eddig csak a készpénz használatára volt lehetőség - mondta az InfoRádiónak Turzó Ádám Pál, a Portfolio elemzője.
2020.04.29. 09:07

Nagy összegekről kell lemondaniuk az önkormányzatoknak

Hétfő óta mégsem jár az üdülőhelyi támogatás az önkormányzatoknak, egészen az év végéig. Ez a kisebb forgalmat bonyolítók esetében néhány milliós, a nagyobbaknál több tízmilliós kiesést jelent. Egyelőre nem látják az önkormányzatok azt sem, hogy történik majd az állam által átvállalt idegenforgalmi adó megtérítése.
2020.04.15. 10:18

A turistaparadicsomok is állami támogatást kérhetnek

Hollókőn százmilliós veszteséget okozott csak az elmaradt húsvét, de már a nagyobb forgalmú turistaparadicsomok közül is van, ami kormányzati segítségre számít a elmaradó bevételek miatt. Több helyütt elbocsátásokra kényszerültek az önkormányzatok is.
2020.04.07. 06:25

Mindenki számára segítséget kínál az adóhatóság a veszélyhelyzetben

A rendkívüli helyzetre való tekintettel külön aloldalt hozott létre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahol minden olyan dokumentum megtalálható, amely segítségével fizetési könnyítést, adó- vagy járulékelengedést kérhet az a magánszemély vagy vállalkozás, aki fizetési nehézséggel küzd a koronavírus-járvány miatt.
2020.03.25. 20:29

Századvég: a visszaesés egy része egyértelműen átmeneti lesz

A cégek rövid távú túlélését szolgálják a kormányzat adó- és járulék elengedésre vonatkozó intézkedései – mondta az InfoRádiónak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője. Regős Gábor szerint azonban a koronavírus-járvány lecsengése után újra lesznek munkahelyek, és újra elindul a gazdaság.
2020.03.14. 08:36

Koronavírus – részletfizetést és halasztást is kérhetnek a cégek

Adófizetési kedvezményt vagy részletfizetést kérhetnek azok a cégek, amelyek a koronavírus-járvány hatása miatt bevétel kiesést könyvelnek el - mondta az InfoRádiónak az RSM adóüzletág-vezetője. Fajcsák Gábor kiemelte, hogy a magyar adótörvények lehetőséget adnak erre. Március 16-a az iparűzési adóelőleg befizetésének határideje, május pedig a társasági adó bevallás időszaka.
2020.03.13. 15:10

Az ÁSZ szerint megfontolandó a "Google-adó"

Magyarországnak foglalkoznia kell a digitális kereskedelem megadóztatásával - többek között erre hívja fel a figyelmet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése, amely a digitális adózással kapcsolatos dilemmákat járja körül.
2020.03.09. 18:01

Oszkó Péter: súlyosan torzítja a gazdaságot az iparűzési adó

Érdemes megfontolni a helyi iparűzési adó átalakítását, mert ez az adónem éppen azokat a cégeket nem segíti, amelyek fejlesztenek - mondta az InfoRádiónak Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere, az OXO Technologies Holding alapító-tulajdonosa.
2020.03.05. 19:02

Napi 4 milliárd forinttal több adót akar idén beszedni a NAV, mint tavaly

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz beadott több mint 10 millió adatlapból 500 ezer volt hibás 2018-ban - mondta el az InfoRádióban a NAV adóügyi főigazgatója, Sinkáné Csendes Ágnes, aki az elektronikus számlázást segítő, illetve a foglalkoztatási adatokat tartalmazó applikációkról is beszélt.
2020.03.04. 18:02

MGYOSZ: ipa helyett szochót csökkentsen a kormány

Míg a legtöbb vállalkozói, munkaadói érdekképviselet támogatta az iparűzési adó csökkentésével kapcsolatos februári elképzeléseket, addig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint inkább a foglalkoztatást terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentését kellene folytatni.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018