INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

írország

2021.04.15. 14:30

Eljárás indult a félmilliárdos Faceook-adatszivárgás miatt

Vizsgálatot indított az ír adatvédelmi hatóság abban az adatszivárgási ügyben, melynek részeként több mint félmilliárd Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek illetéktelen kézbe, illetve érhetők el most is az interneten.
2021.04.12. 20:52

Szakértő az északír zavargásokról: egyik oldal sem ma született bárány

Zavargások törtek ki Észak-Írországban: a London-párti protestánsok ugyanis attól tartanak, hogy a brexit következtében a terület elszakadhat a brit királyságtól. Magyarics Tamás, az ELTE tanára szerint, ha nem születik megállapodás, akár a fegyveres összecsapások is kiújulhatnak.
2021.04.11. 11:17

A legfelső politikai szint próbál tüzet oltani Észak-Írországban

Az amerikai elnök, az ír miniszterelnök és a brit kormányfő egyaránt visszafogottságra szólított fel az eszkalálódó északírországi zavargások láttán. A hétvégére tervezett demonstrációk Fülöp herceg halála miatt – részben az északír lojalista szervezetek felszólítására – egyelőre elmaradtak, de a légkör továbbra is robbanásveszélyes.
2021.03.22. 07:26

Walesig jutott egy rozmár a tengeren – videó

Északi-sarkköri vizekben élő rozmárt észleltek Wales partjainál napokkal azután, hogy láttak egy egyedet az írországi partoknál is – adta hírül a BBC News honlapja.
2021.03.05. 13:11

Az EP egyelőre nem ratifikálja az EU–brit kereskedelmi megállapodást

Az Ír-tengeren esedékes határellenőrzési intézkedések egyoldalú brit halasztásával magyarázzák a döntést. Cserébe északír unionista szervezetek az 1998-as északír békemegállapodásból való „ideiglenes visszavonulásukat” jelentették be a majdani határintézkedések lehetősége miatt.
2021.02.11. 14:17

Posztbrexit feszültségek az északír kapcsolatok miatt

Nagy-Britannia tartsa be a brexit szerződés észak-írországi jegyzékét, mielőtt rugalmasságot kérne. Erre figyelmeztették Brüsszelből egy kétoldalú tárgyalás előtt. Közben nem szűnnek a napi gondok: a Franciaországból történő közúti szállítás például 50 százalékkal drágult.
2020.10.15. 18:24

Durva koronavírus-szigor jön Londonban és Észak-Írországban is

Úgynevezett “megszakító” karantént vezet be egy hónapra Észak-Írország, miközben Londont sem kerüli el a szigor. A hétvégétől tilos lesz a különböző háztartások tagjai közötti, zárt térben való találkozó. Nem lesz ugyanakkor második országos karantén Nagy-Britanniában.
2020.09.22. 15:45

Ellehetetlenülhet a Facebook európai működése

Lényegében ezt eredményezheti az ír adatvédelmi biztos szeptember eleji határozata, amely kimondja, hogy a közösségi szolgáltatás ír leányvállalata nem adhatja át európai uniós állampolgárok személyes adatait a kaliforniai anyacégnek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018