INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

írország

2020.09.14. 14:48

Piszkavas a küllők közé: össztűz a brexitalkut sértő tervezetre

Egyre hevesebb a hangnem Nagy-Britannia és az Európai Unió brexittárgyalásain. A két oldal képviselői a Twitteren estek egymásnak. Közben két volt brit kormányfő a válási alkut felülíró törvényjavaslat leszavazására sürgette a parlamenti képviselőket.
2020.09.13. 14:24

Keményen üzent a briteknek az Európai Tanács elnöke

Charles Michel a brexit-egyezmény teljeskörű végrehajtására szólította fel az Egyesült Királyságot az írországi béke és stabilitás, valamint az egységes piac integritásának megőrzése érdekében.
2020.09.13. 11:39

Lettország lett a nyertese, hogy „banánhéjra lépett” a ravasz ír

Lettország lett a nyertese az ír biztos felelőtlenségének. Ugyanis, miután Phil Hogan lemondott európai bizottsági posztjáról amiatt, mert nem tartotta be hazája járványügyi szabályait, az általa vitt kereskedelmi portfóliót a balti állam biztosa veszi át. Dublin ezentúl a pénzügyi területet viszi az Európai Bizottságban.
2020.09.08. 12:02

Megtalálta az új biztost Ursula Von der Leyen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy Mairead McGuinnesst, az Európai Parlament egyik alelnökét javasolja új uniós biztosnak azt követően, hogy Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén lemondott megbízatásáról. Hogan területét Valdis Dombrovskis alelnökre ruházná át.
2020.06.15. 17:28

Félidőben cserélnek az ír kormányfők

Hárompárti koalíciós megállapodás született a kormányalakításról hétfőn Írországban, ahol így hamarosan véget érhet a február 8-ai előrehozott választás óta tartó politikai bénultság.
2020.02.14. 11:18

Gigantikus híd épülhet Európában

Óriási beruházásként, hídat építhetnek a tengeren át, ami Skócia nyugati partját Észak-Írországgal kötné össze.
2020.02.10. 20:20

Fülkeforradalom Írországban: hatalmi helyzetben a Sinn Féin

Meddig lesz Írország kormány nélkül? Ez a nagy kérdés a hétvégi választások után, amelyeken példátlanul jó eredményt ért el a Sinn Féin párt. A sziget egyesítéséért kampányoló és a hosszú éveken át terrorkampányt folytató IRA-hoz kötődő párt a legtöbb szavazatot szerezte meg, de nem neki lesz a legtöbb mandátuma, és így nehéz lesz koalíciós kormányt létrehozni.
2020.02.09. 20:24

A kormányba akar kerülni a Sinn Féin

A Sinn Féin párt kész belépni az új kormányba és nem lenne demokratikus, ha kizárnák a kormányalakítási tárgyalásokból - jelentette ki vasárnap Mary Lou McDonald, a nacionalista tömörülés vezetője.
2020.02.09. 09:08

A Sinn Féin előretört az ír választásokon

A baloldali nacionalista párt előretörését hozták szombaton az írországi előrehozott választások, és bár a szavazatarány tekintetében fej-fej mellett végzett a Leo Varadkar miniszterelnök vezette jobbközép Fine Gaellel, jóval kevesebb jelöltje miatt nem lesz esélye kormányt alakítani.
2020.01.10. 20:37

Újjáalakulhat az észak-írországi önkormányzatiság

Három év szünet után újjáalakulhat a helyi kormány Észak-Írországban, miután a fő protestáns és katolikus pártok péntek este egyaránt elfogadták a brit és az ír kormány rendezési tervét.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018