eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
The man dressed in black with a balaclava on his head trying to break into the car. He uses a screwdriver. Car thief, car theft concept
Nyitókép: djedzura/Getty Images

Kiderült, hol törik fel vagy lopják el hazánkban a legtöbb autót

Meglepő módon nem Budapest az autólopások és feltörések epicentruma a rendőrség adatai szerint.

A 100 ezer lakosra vetített autólopások száma Nógrádban volt a legmagasabb tavaly és idén április között, a feltörések esetében pedig Heves megyében a legmagasabb a mutató - írja a Pénzcentrum.

2023 április 15. és 2024 április 14. között Nógrád vármegyében 39 ilyen jellegű bűncselekmény jutott 100 ezer lakosra,

a második helyezett Heves vármegye lett 29 esettel, a dobogó harmadik fokára pedig Jász-Nagykun-Szolnok vármegye "állhatott fel" 22 hasonló bűncselekménnyel.

Mint írják, Budapest csak a középmezőnyben foglalt helyet, itt 14 autólopás történt 100 ezer lakosra vetítve. Pest vármegyében a szám ennél is alacsonyabb, 13 darab. A sereghajtó Hajdú-Bihar vármegye lett mindössze 6 esettel, ezután következik Somogy 7 bűnténnyel.

A rendőrség oldalán közzétett bűnügyi térképen látszik, hogy a fővárosban az elmúlt 60 napban sok kocsilopást jelentettek Békásmegyerről például, de nagy piros gócpont látható Csepelen is. Emellett a belső kerületekben is igen intenzív a bűnözők jelenléte, különösen a Városliget és a Keleti pályaudvar környékén. Országos viszonylatban vöröslik még Szolnok és Miskolc is.

Feltört autók tekintetében sem Budapest az első, hanem Heves vármegye 35 esetten 100 ezer főre vetítve.

A sorban a második, jelentősen lemaradva Pest vármegye 17 esettel, Budapest pedig a harmadik 15 gépkocsifeltöréssel. Veszprémben és Zalában viszont mindössze 2, Békésben és Hajdú-Biharban pedig csak 3 feltörés jut 100 ezer főre.

A fővárosi hőtérkép szerint sok autót törtek fel február és április között például a már említett Békásmegyeren, de a Maglódi útnál és az Üllői út - Ferihegyi reptérre vezető út környékéről is. Ha az agglomerációt is megnézzük, akkor valósággal vöröslik Kistarcsa - írja a lap. Országos szinten Győr, Gyöngyös, Eger és Kiskunhalas látszik markánsan, de Miskolc és Ráckeve is feltűnik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×