eur:
385.33
usd:
354.52
bux:
68297.22
2024. május 21. kedd Konstantin
Police car with bright sirens and the city in the background
Nyitókép: Getty Images/ Carrastock

Lecsaptak a rendőrök Budapestre – nem volt menekvés

Három budapesti kerületre koncentráltak a rendőrök és a társhatóságok: a több mint hatszáz igazoltatás, négyszáz gépkocsi és és két szórakozóhely átnézése közben közel harminc embert előállítottak, és még szökevényeket is sikerült fogniuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság április 20-án estétől másnap hajnalig újra komplex bűnügyi és rendészeti akciót szervezett a főváros V., VI. és VII. kerületében - írja beszámolójában a rendőrség. A razzián a BRFK mellett részt vettek a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a közterület-felügyelet munkatársai. Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök összesen 629 igazoltatást végeztek, melynek során

elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, köztük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt.

Két belvárosi szórakozóhelyen is ellenőrzést tartottak, ahol komoly hiányosságot nem állapítottak meg. Intézkedtek viszont közlekedési szabálysértések miatt - nemcsak a járművezetők, de a gyalogosok esetében is. Alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett.

Összesen 426 ellenőrzött gépkocsiból 194 taxi volt, az ő esetükben egy érvénytelen taxivezetői engedélyt találtak, két forgalmit vettek el engedély nélküli átalakítás miatt, két járművet pedig soron kívül műszaki vizsgára rendeltek be.

A rendőrség rövid videós összefoglalót is feltöltött YouTube-csatornájára a vad estéről:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×