eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Hungarian forint money, Woman clutching a handful of banknotes, Large denominations, Inflation and financial situation in Hungary
Nyitókép: Andrzej Rostek/Getty Images

Kenőpénzzel üldözte a rendőröket a férfi, hogy jóváhagyják a kérelmét

Gyanúsítottként hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azt a kínai állampolgárságú férfit, aki 300 ezer forintot akart átadni a rendőröknek, hogy helyt adjanak az általa beadott kérelemnek.

A kínai férfi és felesége hosszabb ideje Magyarországon élnek, azonban szükséges volt a nemzeti letelepedési engedélyük meghosszabbítása, amely iránt kérelmet terjesztettek elő. A kérelmek vizsgálata során a rendőrök a házaspár budapesti lakóhelyén jegyzőkönyvet vettek fel - áll az Ügyészség közleményében.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint, az idegenrendészeti eljárás során a kínai férfi arra kérte a hivatalos személyeket, hogy vegyenek fel új jegyzőkönyvet, amelyben a korábban felvett hivatalos iratban foglaltakkal ellentétes, valótlan adatok szerepeljenek. A rendőrök a kérésnek nem tettek eleget.

A férfinek és feleségének az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon való megjelenése érdekében 2023. november 21-én két rendőr idézést kézbesített. A rendelkezésre álló adatok szerint az idézés átadása után a férfi 300 ezer forinttal a kezében a rendőrök után ment, amit mindenáron át akart adni nekik azért, hogy kérelmüket a hivatalos személyek – kötelességüket megszegve – kedvezően bírálják el, ám az egyenruhások a pénzt nem fogadták el.

A férfi az utcára is követte az eljáró hivatalos személyeket, majd beült a rendőrautó hátsó ülésére, ahol a még mindig nála lévő pénzt akarta továbbra is átadni, majd a kocsiban elhelyezni.

A férfi a rendőrök többszöri felszólítására sem szállt ki a kocsiból, végül megbilincselték és előállítottak. A nyomozó ügyészek még az elkövetés napján minősített hivatali vesztegetés bűntettének a gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az elkövető szabadlábon védekezik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×