eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Ezért sem szabad iskolaőrre támadni

A Kunszentmiklósi Járásbíróság elítélt egy diáklányt, aki miután összeverekedett az egyik osztálytársával, megütötte a közbelépő iskolaőrt is - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Négyessyné Bodó Marianna tájékoztatása szerint a középiskolás lány január végén az egyik szünetben egy korábbi sérelem miatt az egyik osztálytársát meglökte, majd a hajánál fogva megrángatta. A vita verekedéssé fajult, a diáklányok a földre kerültek.

Egy óraadó tanár és egy diáktársuk sikertelenül próbálta szétválasztani őket. A verekedés egy időre abbamaradt, de a vádlott váratlanul újra támadásba lendült, mindketten ismét a földre kerültek.

Időközben a helyszínre érkezett az iskolaőr is, aki a karjánál megragadva a támadó lányt felszólította, hogy hagyja abba a verekedést. A lány el akart menni a helyszínről, de az iskolaőr az útját állta, erre a fiatalkorú kiabálni kezdett és az őr mellkasába ütött.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a diákkal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a diáklány bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésében - tárgyalás mellőzésével - két évre próbára bocsátotta, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletét rendelte el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×