eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Data protection and secure online payments. Cyber internet security technologies and data encryption . Closeup view of man`s hand using laptop with virtual digital screen with icon of lock on it.
Nyitókép: Traitov/Getty Images

Elég volt pár gyanútlan mondat, milliók ugrottak a számlákról

A banki csalásokkal megszerzett pénzt több részletben vették fel, a debreceni nyomozók Pest vármegyében csaptak le.

Közismert módszerrel károsítottak meg egy debreceni és egy szigetvári céget: pénzintézetek nevében telefonáltak, majd arról tájékoztatták a vállalkozásokat, hogy gyanús tranzakciókat észleltek a számlájukon, ezért elkérték a részükre SMS-ben érkező megerősítő kódokat - írja közleményében a police.hu.

Ezután könnyű szerrel hajtottak végre utalásokat a cégek számláiról, összesen 20 milliós kárt okozva.

A két ügyet egyesítették, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyesei kezdték meg a nyomozást. A gyanú szerint a bűnös pénzt egy 40 éves férfi több részletben vette fel különböző ATM-ekből. A nyomozók 2023. október 25-én egy Pest vármegyei településen fogták el, majd hallgatták ki. Pénzmosás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás vele szemben. A nyomozás azonban itt nem ért véget, a tettes társainak azonosítása és kézre kerítése jelenleg is folyik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×