eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Police.hu

Az igazi bátorság: a rendőrségről loptak

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a két férfival szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfiak 2023 tavaszán parkoló autókat vontattak el azért, hogy azokat szétszereljék és vashulladékként értékesítsék - áll az ügyészség közleményében. Elhatározták, hogy a bekerített kiskunhalasi rendőrségi telephelyen parkoló, hatósági eljárások során lefoglalt járművekből kiszerelik és eladják az akkumulátorokat és a rádiósmagnókat. A telephelyen többségében még nem azonosított tulajdonosokkal rendelkező, külföldi és magyar honosságú járműveket tároltak, melyeket különböző szabálysértési és büntetőeljárásokban foglaltak le.

A két férfi 2023 áprilisában két éjszaka során hajtotta végre tervét. A drótkerítésen átmászva felnyitották a járművek motorterét, majd jellemzően 10-15 ezer forint értékű akkumulátorokat, továbbá az utastérből a rádiósmagnókat kitépték, és a fiatalabb vádlott tanyájára szállították. Ezen kívül az egyik külföldi autóból eltulajdonították a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is.

A tolvajok vastelepen értékesítették az ellopott holmit, 440 ezer forint kárt okozva ezzel a rendőrségnek, és 65 ezer forintnyi kárt a bíróságnak.

A rendőrök az alkatrészek közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb vádlott tanyáján megtaláltak, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint vétségével vádolja; egyikükkel szemben börtönbüntetés, a többszörös, különösen visszaesőnek számító másik férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Ráadásul a fiatalabb vádlott éppen egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el a lopásokat, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Az feltört járművekről készült képeket az ügyészség weboldalán lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×