eur:
368.16
usd:
344.21
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Az évekkel ezelőtt eltűnt magyar villanyszerelő maradványaira bukkanhattak Ausztriában

Burgenlandban, egy kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntesek, akik tavasz elején az árokpartokat takarítják társadalmi munkában. A Kronen Zeitung beszámolója szerint azonnal értesítették a hatóságokat, és vizsgálatok céljából elszállították a maradványokat.

A 2017-ben nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője szerint nagy eséllyel a családapa maradványait találták meg a határ túloldalán. A Blikknek Lichy József ügyvéd azt mondta, már korábban feltételezték a nyomozásban, hogy a villanyszerelő megölésével gyanúsított férfi Ausztriában rejthette el a holttestet.

"Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek elő" – mondta, és jelezte, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját most bekérik a magyar hatóságoktól.

Mint ismert, 2017. március 31-én Mácsik Zoltán úgy búcsúzott el családjától, hogy egy benzinkútnál találkozik korábbi munkatársával, É. Imrével, aki megadja neki tetemes tartozását. A férfi erről az útjáról soha nem ért már haza.

A rendőrség pár nappal később elkapta É. Imrét, akit azóta az ügyészség Mácsik Zoltánon kívül még egy villanyszerelő megölésével vádol. A jelenleg is börtönben lévő egykori győri vállalkozó tagadja a gyilkosságokat, véleménye szerint a két eltűnt villanyszerelő külföldön kezdett új életet. Ezt mindkét család teljes mértékben kizártnak tartja.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×