eur:
385.19
usd:
355.36
bux:
69385.18
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay

Kamu potencianövelővel tört volna be a külföldi piacra, nem volt jó ötlet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint 7 ezer illegális gyógyszert foglaltak le két Magyarországról induló légi szállítmányból, amelynek feladója nem rendelkezett a kivitelhez szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel.

Engedély nélkül akart különböző potencianövelőket exportálni az a magyar feladó, akinek szállítmányában a pénzügyőrök több mint 7 ezer, fogyasztásra kiszerelt tablettát és port találtak.

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy a feladó sem gyógyszergyártói, sem gyógyszernagykereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett.

Az egészségügyi előírásoknak nem megfelelő, nem engedélyezett vagy ismeretlen forrásból származó termékek az egészségre károsak, az emberi életre veszélyesek lehetnek.

A NAV csak idén már több mint száz alkalommal derített fel gyógyszerhamisítást. A piacok tisztulásán és a tisztességes kereskedők védelmén túl ezzel is a vásárlók érdekeit, egészségét szolgálja.

A termékek feladójával szemben a pénzügyőrök gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a szállítmányt lefoglalták.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×