INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

támadás

rabló

vádemelés

Csak arra várt, hogy a nő elforduljon, rögtön rávetette magát és a földre teperte

Csak arra várt, hogy a nő elforduljon, rögtön rávetette magát és a földre teperte

Infostart

Az áldozat próbált védekezni, nem sok sikerrel.

A 42 éves sértett 2021. március 9-én este munkából tartott hazafelé Kompolton, amikor az utcán leszólította őt a vádlott azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kért tőle. Az asszony közölte vele, hogy nincs cigarettája, ezért hátat fordított a férfinak és tovább indult. A vádlott – aki csak erre várt – ekkor a karjával

átkulcsolta a nő nyakát, lerántotta őt a földre, rátérdelt, majd azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja át minden pénzét, akkor meg fogja ölni.

Pénzt ugyan nem kapott, de fizikai erőszakkal így is le tudta tépni a sértett két vállra akasztott hátizsákját – olvasható az ügyészség honlapján.

A támadás alatt a nő próbált védekezni, a földön fekve elővett a kabátja zsebéből egy ott szabályosan tartott, zseblámpával egybeépített gázszóró palackot, de szorult helyzetében azon nem a szórófejet nyomta meg, hanem az égőt kapcsolta fel. A rablás így eredménnyel járt, az elkövető a magához vett hátizsákkal el tudott futni a helyszínről.

A zsákban a férfi – iratok, némi készpénz és egyéb apró tárgyak mellett – egy mobiltelefont is talált, melyet nem sokkal később negyedáron megvételre kínált egy ismerősének. A vevő felismerte a helyzetet, így csupán azért vette meg a készüléket, hogy azt nyomban bevigye a rendőrségre. Ezután a vádlottat őrizetbe vették, majd őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a rablás bűntette mellett közokirattal visszaélés vétségével, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével is vádolja az elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetén – főbüntetésül

4 év időtartamú végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018