eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Gere Andor

Roncsokat tárolt az udvarán - iszonyúan megbüntethetik

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy sükösdi férfi ellen, aki az udvarán veszélyes hulladék keletkezésével is járó módon roncsautókat tárolt és bontott - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A tájékoztatás szerint a bontás olyan hulladékkezelési tevékenység, amely nemcsak a jármű alkatrészekre történő szétszedését, hanem az újrahasznosításra előkészítését, valamint aprítását, darabolását, zúzását is magába foglalja. A férfi a járművek tárolásához és bontásához szükséges képesítéssel és engedéllyel azonban nem rendelkezett.

A bontásból származó egyes anyagok - mint az akkumulátorok, üzemanyagok, fékfolyadékok - ráadásul veszélyes hulladéknak minősülnek.

Az ügyészség az udvarán negyven roncsautót tároló és bontó férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja, ezért ellene - tárgyalás mellőzésével - próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A szabadlábon lévő férfi ügyében a Bajai Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×