eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Se szó, se beszéd arcon ütött egy nőt a zebrán

Ezért és más viselt dolgai miatt 6 év 8 hónap börtönre ítélték.

A Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 6 év 8 hónap börtönre ítélt egy járókelőre támadó férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés miatt – tudatta a bíróság.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2019. június 9-én kora délután egy budapesti gyalogátkelőn a sértettet minden előzmény nélkül arcon ütötte. A nő az ütéstől a falnak csapódott, majd a földre esett és eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb, közvetett, vagy akár közvetlen életveszélyes állapot kialakulásának esélye is.

Egy másik esetben a vádlott megjelent egy budapesti kórház pszichiátriai osztályán és felvételét kérte, arra hivatkozva, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia. Miután az ügyeletes orvos közölte vele, hogy erre csak egészségügyi panasz esetén van lehetőség, a vádlott dühös lett, üvöltözni kezdett, széket dobott az egyik ápoló felé. Az őt elvezető biztonsági őrre is rátámadt, többször megütötte. A biztonsági őr karja a bántalmazás következtében eltört.

A törvényszék a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott – beszámíthatóságát nem érintő – pszichés állapotát, beismerését, valamint azt, hogy az egyik cselekménye kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, a garázda jellegű elkövetést, továbbá, hogy a cselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az elsőfokú bíróság a vádlott letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva a másodfokú eljárásig fenntartotta.

A törvényszék elsőfokú ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős - közölte a bíróság.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×