INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

nyaklánc

támadás

rabló

idős ember

bántalmazás

fegyház

Ököllel ment az idős asszonynak, az aranyékszerét akarta

Ököllel ment az idős asszonynak, az aranyékszerét akarta

Infostart

A 30 éves elkövető két időskorú nőt is megtámadott a XIV. kerületben. Az ügyészség vádirata alapján a bíróság a férfit első fokon 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a terhelt 2019. augusztus 21-én reggel a XIV. kerület, Örs vezér tere irányából közlekedő 81-es számú trolibuszon utazott, ahol felfigyelt az időskorú sértettre.

A sértett nő a Füredi utca–Ond vezér utca megállónál szállt le a járműről, akit a vádlott is követett. A férfi ezután szemből odalépett a sértetthez, a blúzát megragadta, megrántotta, majd a másik kezével, ököllel mellkason ütötte az időskorú nőt, majd megpróbálta kitépni a nyakából az arany nyakláncát. A sértett ráfogott a nyakláncra, így a vádlott az azon lévő medált tudta letépni, amivel futva elmenekült. Az időskorú sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, mivel

az ütés következtében eltört a szegycsontja.

Pár nappal később a vádlott a XIV. kerületben, az Álmos vezér parknál szintén egy időskorú, 81 éves nőt támadott meg, a nyakából egy hirtelen mozdulattal kitépte az arany nyakláncát, és azzal elmenekült.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival, mint többszörös visszaesővel szemben rablás, súlyos testi sértés, valamint kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vád eredményes volt, a Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit 10 év fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság emellett elrendelte a terhelt egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett 1 év 3 hónap börtönbüntetésének a végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védő fellebbezett. A bíróság a terhelt letartóztatását fenntartotta, ez a végzés végleges – zárul a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018