eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Ma döntenek a délvidéki halálosztó, Magda Marinko ügyében

Huszonhét évet ült eddig Magyarországon Magda Marinko, a délvidéki terminátorként emlegetett halálosztó, akit nyolc gyilkossággal vádoltak, végül négyért ítéltek életfogytiglani fegyházra. Csütörtökön döntenek arról, feltételesen szabadlábra helyezhető-e. Ha igen, akkor sem szabadul, azonnal letartóztatják.

Magda Marinko feltételes szabadlábra helyezésről hoz döntést tárgyalás után csütörtökön az illetékes büntetés-végrehajtási bíró.

Amennyiben úgy dönt, hogy félbeszakítható az 1993–94-es vajdasági és magyarországi vérengzéseiről hírhedtté vált, ma már szerb állampolgár életfogytiglani büntetése,

akkor sem engedik szabadon, hanem azonnal letartóztatják

írja a Magyar Nemzet. Kiadatási letartóztatásba helyezik, hiszen a Vajdaságban elkövetett hat gyilkosság miatt Szerbiában még negyven év fegyházbüntetés vár rá.

Kiadatása a szerb–magyar határon történhet, a magyar kommandósok átadják majd a kéz- és lábbilincsben odaszállított Magda Marinkót a szerb kommandósoknak, akik azonnal a részére kijelölt fegyházba viszik.

A lap megjegyzi, érthető a fokozott készülődés, hiszen

a vajdasági vérengzés hírére a volt jugoszláv maffia egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére,

amiről annak idején akkori jugoszláv lapok is beszámoltak. Kérdés persze, hogy az eltelt huszonhét év alatt van-e még valaki életben azok közül, akik Marinko fejére pályáztak.

A délvidéki terminátornak vagy halálosztónak nevezett Mariko és bandája alig egy év alatt, 1993. ja­nuár 24. és 1994. január 26. között ölte meg áldozatait és fosztotta ki őket.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×