eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Tizenhétszer szúrt áldozatába, és a nyakát is elmetszette

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Oroszlányon, 2019 decemberében megölt egy 36 éves nőt. A Tatabányai Törvényszék a szerdai napon ítéletet hozott a férfival szemben.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2019. december 30-án 15 óra 30 perc körüli időpontban találkozott össze egy oroszlányi itallerakat előtt az általa korábban már ismert hajléktalan életmódot folytató sértettel.

A vádlott és a sértett közösen bementek az itallerakatba, ahol alkoholt és ásványvizet vásároltak, majd felmentek abba az oroszlányi lakásba, ahol a sértett szívességből lakhatott. A lakásban a vádlott és a sértett beszélgetni, italozni kezdtek, majd a férfi ismeretlen okból magához vett kettő darab kést, és azokkal közepesnél nagyobb erővel,

17 alkalommal a mellkasán és a hasán megszúrta a sértettet, valamint 2 alkalommal elmetszette a sértett nyakát.

A vádlott a lakásból a gyilkosságot követően 18 óra körüli időpontban távozott.

A sértett a szúrások, illetve nyakának elmetszése következtében, a sérülések elszenvedését követően néhány percen belül elhalálozott, halálának közvetlen oka vérzéses shock volt, melyhez a tüdő, a máj, valamint a nyaki erek sérülése vezetett.

Az ügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék

életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit, azzal, hogy legkorábban huszonöt év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a vádlott letartóztatását az ügyészség indítványa alapján fenntartotta figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×