eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Halálos késelés lett a féltékenységi vitából

A vádlott, miután megölte élettársát, magukra is gyújtotta a házat.

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán létesített élettársi kapcsolatot az ügy sértettjével. A kapcsolatuk azonban rövid idő elteltével a férfi féltékenysége miatt megromlott, rendszeressé váltak a veszekedések.

2019. december 18-án este a sértett a két kisgyermekével a húga mélykúti házához ment, hogy ott töltsék az éjszakát, mert a férfi a megölésével fenyegette. 21 óra 30 perc körüli időben a férfi is megjelent a sértett testvérének a házában. Vitatkozni kezdtek, a sértett és a húga felszólították a vádlottat, hogy menjen el, különben rendőrt hívnak.

A vita hevében a vádlott felkapott egy húsvágó kést,

majd felszólította a sértett húgát, hogy menjen ki.

Ezután a vádlott és a sértett között folytatódott a vita, a férfi egyre inkább indulatba jött. A sértett megismételte, hogy rendőrt hív, mire a vádlott az élettársát a késsel egyszer a dereka alatt megszúrta. Dulakodni kezdtek, amely során egyszer önmagát is hason szúrta a férfi.

Ezen a vádlott még jobban feldühödött és a késsel többször megszúrta, illetve megvágta a sértett nyakát és mellkasát, ami miatt a nő a helyszínen meghalt.

Ezután a férfi a házban lévő gázpalack tömlőjét elvágta és tüzet gyújtott, majd öngyilkossági szándékkal saját magán is több sérülést ejtett.

A helyszínre érkező tűzoltók hozták ki a férfit és a már halott sértettet az égő épületből. A nő húga, valamint a gyermekek még a ház felgyújtása előtt kimenekültek. A szándékos tűzgyújtás miatt a ház lakhatatlanná vált, abban több mint 1 300 000 forint kár keletkezett.

A letartóztatásban lévő férfit a főügyészség emberölés és rongálás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×