eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Police.hu

Nem dőltek be a kórházi dolgozók a fedősztorinak, a rendőrök szerint igazuk volt

A sérült nő esetéről az egészségügyi intézmény értesítette a nagykőrösi rendőröket, akiknek szintén nem állt össze a "sztori". Fél napon belül kiderítették, nem rablás áldozataként került kórházba a nő.

A kecskeméti kórház orvosa értesítette a rendőrséget 2021. január 30-án délután, miután egy ellátásra jelentkezett nő azt állította, két nappal korábban Nagykőrösön ismeretlenek megtámadták, megverték, megvagdosták, kirabolták.

A rendőrök munkához láttak: egy csapat az áldozatot próbálta a támadás körülményeiről minél részletesebben kihallgatni, egy másik egység a nagykőrösi vasútállomást és környékét, mint az elmondás szerinti helyszínt térképezte fel, adatokat gyűjtöttek, azonban semmi nem utalt közelmúltban elkövetett, jelentős vérveszteséggel járó bűncselekményre.

Bár a nő nem változtatott történetén, a nagykőrösi nyomozók figyelme ennek ellenére egyre inkább a 39 éves áldozat élettársára terelődött. Késő este kopogtak be a 15 négyzetméteres lakásba, az ajtót a 48 éves élettárs tárta ki.

A lakásnak alig volt olyan pontja, ahol ne rögzíthetett volna a szemlebizottság vérnyomot:

a földet, az ágyneműt, a bútort, a falat fröccsent vér szennyezte - olvasható az esetről készült rendőrségi beszámolóban.

Míg tartott a helyszíni szemle, kikérdezték a férfit, aki egy új verzióban adta elő az élettársával történteket. A más helyszín, az eltérő időpont tovább erősítette a rendőrök gyanúját: nem rablást kell felderíteniük, hanem egy házon belül elkövetett bántalmazást. Időközben a kórház jelezte, az áldozat sérülése súlyos, testét több napos hematómák és vágott sérülések borítják, ám továbbra is ragaszkodik ahhoz, ismeretlenek kirabolták.

A 48 éves férfit előállították, kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Állította, élettársa sérüléseiről annyit tud, amennyit vele megosztott, ő soha nem bántotta. Elmondása szerint ketten élnek a kislakásban, az egyetlen kulcs pedig mindig nála van.

A rendőrök gyanúja szerint a férfi 2021. január 28-án délután

megkötözte élettársát, akit hol késsel vagdosott, hol egy ütleggel vert egészen másnap hajnalig.

A Pest Megyei Főügyészség közleményéből kiderülnek a brutális eset részletei: a megalapozott gyanú szerint a férfi élettársát "kezdésként" egy kalapáccsal a sértettet vállonütötte. A megszédült sértettől azt követelte, hogy mondja meg, kivel volt korábban és azzal fenyegette, hogy késsel vagdossa meg, ha nem beszél. A sértett könyörgött neki, hogy ne bántsa, de a férfi leszaggatta a ruháit, letérdepeltette, kezeit hátrakötözte és ismét bántalmazva követelte, hogy nevezze meg, kivel volt. Miután a sértett bemondta két férfi nevét, csak azért, hogy az elkövető végre megnyugodjon, a gyanúsított elővett egy recés élű konyhakést és azzal több ízben, testszerte megvagdosta.

Miután befejezte, a nőt eloldozta, majd segített neki megtisztálkodni. Ezután rázárta az ajtót és sorsára hagyta. Hazatérése után döntött úgy, Kecskemétre buszoznak a kórházba, majd a kitalált rablási történetet adják elő.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán az őrizetbe vett 48 éves férfi ellen aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrök kezdeményezték letartóztatását – írja a Police.hu.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×