INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

börtön

zsarolás

büntetés-végrehajtás

Zsarolási ügy az egyik magyar börtönben

Zsarolási ügy az egyik magyar börtönben

Infostart

Egy többszörös visszaeső férfi állt elő a "vissza nem utasítható ajánlattal".

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a büntetésvégrehajtási intézetben félelemben tartotta cellatársait.

A már több éve fogvatartott, jogerős büntetését töltő 36 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfi cellájába 2019 decemberében két új elítélt, apa és fia került. A férfi hamarosan megtudta, hogy új cellatársai jómódúak, ezért elhatározta, fenyegetéssel szerez tőlük pénzt.

Hatszemközti beszélgetésük során közölte velük, hogy hamarosan szabadul, ezért autóra és pénzre van szüksége. Felhívta a két másik fogvatartott figyelmét, hogy

ő a „szintfelelős”,

így ő felel azért, hogy ne legyen probléma, majd megfenyegette a két férfit, amennyiben nem fizetnek neki 3 millió forint védelmi pénzt, úgy életük, testi épségük veszélybe kerülhet, illetve olyan fegyelmi eljárásokat provokál velük szemben, amely miatt későbbi kedvezményeiket elveszíthetik.

A két megfenyegetett férfi elhitte, hogy amennyiben nem fizetnek, bántódásuk eshet és kedvezményeik elvesztésétől is tartottak, ezért a követelt összeget lealkudva, végül egy családtagjukkal 229 500 forintot utaltattak át a „nehézfiú” számlájára, illetve kétszer 5-5 ezer forinttal feltöltötték a telefonját.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, és a bűncselekménnyel szerzett összegre nézve vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018