eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Járókelők kapcsoltak le egy bűnözőt Halason

Kiskunhalas központjában, fényes nappal akart egy "profi" tolvaj egy asszonyt megrövidíteni, nem is kevéssel.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy különös, többszörös visszaeső férfival szemben, akit a járókelők tartottak vissza és adtak át a rendőröknek, miután fényes nappal a nyílt utcán kirabolt egy asszonyt.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfinak jövedelme nem volt, 2019 decembere és 2020 februárja között kerékpárlopásból és bolti tolvajlásból élt.

Február 17-én délben Kiskunhalas központjában sétálva felfigyelt az előtte haladó, 66 éves asszonyra, és elhatározta, hogy kezében tartott táskáját megszerzi. Követni kezdte és a közeli útkereszteződésben utolérve az úttesten áthaladó nőt hátulról meglökte, eközben kezéből a táskát kitépte. A vádlott a táskával szaladni kezdett, majd futás közben a 182 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcát magához vette, a táskát pedig eldobta. Ekkorra azonban a sértett segítségére siető járókelők a rabló útját állták, ezért a pénztárcát is eldobta, ott fogták el a rendőrök.

Kedvezménnyel nem szabadulhat, amennyiben börtönbe kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×