eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: ismeretlen

Tolvaj próbálta kihasználni a járványhelyzetet, de lebukott

Fegyházbüntetésre ítélt a Kaposvári Járásbíróság első fokon egy férfit, aki a járványügyi helyzet miatt maszkot viselve fosztott ki egy idős nőt Kaposváron - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A 34 éves, többszörösen büntetett helyi férfi április 17-én azzal csengetett be az asszonyhoz, hogy pénzt hozott neki az önkormányzattól, amit akkor tud odaadni, ha nagycímletű bankjegyét felváltja. A nő eleget tett a kérésnek, ezzel azonban felfedte, hogy hol tárolja az értékeit. Ezután a férfi vizet kért, és amíg a nő kiment a konyhába, elvette az asszony 93 ezer forintját és kiszaladt a lakásból.

A rendőrök a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosították és rövid időn belül elfogták a férfit, aki februárban szabadult a börtönből.

A vádlott bűnösségét - gyorsított eljárásban - kifosztásban mondta ki az elsőfokú bíróság, és három év négy hónap fegyházbüntetést szabott ki rá. Az ítélet nem jogerős; a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×