eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Még ma döntenek, előzetesbe helyezik-e a csepeli gyilkosság gyanúsítottját

Még ma döntenek, előzetesbe helyezik-e a csepeli gyilkosság gyanúsítottját

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett annak a férfinak az előzetes letartóztatására, aki megalapozottan gyanúsítható egy 57 éves budapesti nő megölésével – közölte a főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. május 11-én

egy budapesti, XXI. kerületi lakásban egy késsel bántalmazta a sértettet azért, hogy a lakásból különféle értékeket tulajdonítson el.

A bántalmazást követően a gyanúsított a nő értékeit magához vette, majd távozott a helyszínről.

Még ma döntenek, előzetesbe helyezik-e a csepeli gyilkosság gyanúsítottját

A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen meghalt.

A gyanúsított cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanújának a megállapítására alkalmas.

A gyanúsított 2017. május 15-én ugyan önként jelentkezett a nyomozó hatóságnál, a bűncselekmény elkövetése után azonban a helyszínt elhagyta,

majd ezután a nyomozó hatóság számára elérhetetlen volt, a felkutatására tett intézkedések sem vezetettek eredményre, így vele szemben elfogatóparancsot kellett kiadni.

A bűncselekmény után tanúsított magatartása, a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága az ügyészség álláspontja szerint megalapozza annak veszélyét, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a hatóság számára elérhetetlenné válna, így az eljárásban a jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

Emellett a gyanúsított előéletére tekintettel, a bűnismétlés veszélyére is megalapozottan lehet következtetni.

Minderre figyelemmel a Fővárosi Főügyészség a férfi előzetes letartóztatását indítványozza, amelynek kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon hoz döntést.

Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×