INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Drogkereskedőket fogtak el a szegedi rendőrök

InfoRádió / MTI
Három férfit és egy nőt kábítószer-kereskedéssel gyanúsítanak a szegedi rendőrök; az általuk árusított herbál nevű anyagtól egy ember súlyos állapotban került kórházba - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

Lázár Szvetozár, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a gyanúsítottak egy lakásban és egy garázsban árusították és állították elő a kábítószert. Mindig csak annyit készítettek, amennyire vevőjük is volt, így a házkutatás során néhány gramm herbált és 200 ezer forint értékben valutát és forintot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy a fogyasztók közül egy férfi a herbálba került egyelőre ismeretlen szertől olyan súlyos vese- és májkárosodást szenvedett, hogy nincs kihallgatható állapotban.

A herbál az orvosi zsályából készül, amit különböző vegyszerekkel kezelnek, és így hozzák létre a pszichotrop hatást. Mivel nem orvosi körülmények közt készült, így kerülhetett bele olyan idegen anyag - az eddigi információk szerint állati méreg -, ami miatt súlyos állapotba került az egyik fogyasztó. Azt hogy pontosan mi, és hogyan került a szerbe, még vizsgálják.

A három férfit a bíróság a napokban előzetes letartóztatásba helyezte, míg a nő szabadlábon védekezik.

A címlapról ajánljuk