eur:
388.62
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ároktői banda - Három életfogytiglan első fokon

Három életfogytiglant szabott ki idősek sérelmére elkövetett súlyos cselekmények miatt a hattagú ároktői banda ügyében első fokon a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Az első és a harmadrendű vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra, a másodrendű vádlott pedig leghamarabb 30 év múlva, ha ez az ítélet emelkedik majd jogerőre. A negyedrendű vádlott 8, az ötödrendű 20, a hatodrendű pedig 10 évet kapott.

A vádbeli több emberen elkövetett emberölés helyett egyrendbeli emberölés kísérlete, továbbá számos rablás és más bűncselekmény miatt mondta ki egyes vádlottak bűnösségét a törvényszék, amely ugyanakkor számos vádbeli cselekmény, köztük halálos kimenetelű támadás esetében is kevesellte a bizonyítékokat, és felmentő rendelkezést hozott.

Az ügyész vádbeszédében öt tényleges életfogytiglant kért.

Az utolsó szó jogán az idősek sérelmére elkövetett súlyos bűncselekmények miatt bíróság előtt álló ároktői banda két tagja egymást vádolta hazugsággal és a bűncselekmények elkövetésével a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. A bíróság délután egy órára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×