eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Műveleti körzetté nyilvánította a rendőrség Csókakőt

Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője; a rendőrök szombaton nulla órától korlátozzák a bejutást a községbe, mindent és mindenkit ellenőriznek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika elmondta: a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította.

A megelőzendő bűncselekményről konkrétumokat nem közölt.

A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Korlátozott a Csókakőre való bejutás is: azokat engedik be, akik lakcímkártyával igazolni tudják, hogy helyi lakosok. Beengedték ugyanakkor a falu boltjaiba érkező szállítmányokat vagy a rokonoknak gyógyszert vivőket is - mondta a szóvivő.

Németh-Kész Mónika azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.

Hozzátette: bűncselekmény eddig nem történt, az igazoltatások során kisebb szabálysértéseket találtak, megtették a szükséges intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×