eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szlovák betörőbandát fogtak a rendőrök Hajdú-Biharban

Idősek otthonainak kirablására specializálódott betörőbandát fogtak el a rendőrök Hajdú-Biharban - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: kedd hajnalban bejelentés érkezett a nyírábrányi határrendészeti kirendeltség ügyeletére arról, hogy ismeretlen tettes behatolt a nyírábrányi idősek otthonába, s onnan nagyobb összegű készpénzt vitt el.

A helyszínre érkező rendőrök egy csoportja a helyszín közelében ellenőrzött egy várakozó, szlovák rendszámú személygépkocsit. Az igazoltatás során az autóban ülő férfi sem magyarországi tartózkodására, sem úti céljára nem tudott egyértelmű választ adni, feleletei nem voltak életszerűek - közölte a sajtóügyeletes.

Tájékoztatása szerint a szlovák gépjármű alapos átvizsgálása során előkerültek olyan papírok, amelyeken szerepelt Magyarország összes idősotthonának címe és telefonszáma. Azok között volt a nyírábrányi idősek otthona is, annak az irodának a pontos rajzával, ahol a készpénzt tartották.

A helyszíni szemlével egy időben a közeli Vámospércsen is igazoltattak a rendőrök két gyanús szlovák állampolgárt, akiknek a ruhájából több mint 435 ezer forint került elő.

A vizsgálat során kiderült, hogy az otthonba a kerítésen átmászva jutottak be az elkövetők, az intézmény külső falára szerelt riasztót purhabbal lefújták, majd kifeszítették annak az irodának az ablakát, amelyben a készpénzt tárolták. Az elkövetők magukkal vitték a lemezkazettát, amelyben körülbelül 450 ezer forint volt.

Az előállított szlovák állampolgárok elismerték, hogy ők hárman követték el a bűncselekményt.

A három embert a rendőrség őrizetbe vette, s kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×