INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Szlovák betörőbandát fogtak a rendőrök Hajdú-Biharban

InfoRádió / MTI
Idősek otthonainak kirablására specializálódott betörőbandát fogtak el a rendőrök Hajdú-Biharban - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: kedd hajnalban bejelentés érkezett a nyírábrányi határrendészeti kirendeltség ügyeletére arról, hogy ismeretlen tettes behatolt a nyírábrányi idősek otthonába, s onnan nagyobb összegű készpénzt vitt el.

A helyszínre érkező rendőrök egy csoportja a helyszín közelében ellenőrzött egy várakozó, szlovák rendszámú személygépkocsit. Az igazoltatás során az autóban ülő férfi sem magyarországi tartózkodására, sem úti céljára nem tudott egyértelmű választ adni, feleletei nem voltak életszerűek - közölte a sajtóügyeletes.

Tájékoztatása szerint a szlovák gépjármű alapos átvizsgálása során előkerültek olyan papírok, amelyeken szerepelt Magyarország összes idősotthonának címe és telefonszáma. Azok között volt a nyírábrányi idősek otthona is, annak az irodának a pontos rajzával, ahol a készpénzt tartották.

A helyszíni szemlével egy időben a közeli Vámospércsen is igazoltattak a rendőrök két gyanús szlovák állampolgárt, akiknek a ruhájából több mint 435 ezer forint került elő.

A vizsgálat során kiderült, hogy az otthonba a kerítésen átmászva jutottak be az elkövetők, az intézmény külső falára szerelt riasztót purhabbal lefújták, majd kifeszítették annak az irodának az ablakát, amelyben a készpénzt tárolták. Az elkövetők magukkal vitték a lemezkazettát, amelyben körülbelül 450 ezer forint volt.

Az előállított szlovák állampolgárok elismerték, hogy ők hárman követték el a bűncselekményt.

A három embert a rendőrség őrizetbe vette, s kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A címlapról ajánljuk