eur:
387.78
usd:
358.11
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: police.hu

Horgászok és orvhalászok a rendőrök hálójában, egy kapitális ponty az egyik sztár - képek

Két "halas" ügyet is lezártak a rendőrök a közelmúltban.

A rendőrséghez a beszámolóban szereplő eset előtt is már több információ eljutott arra vonatkozóan, hogy „rapsicok” járnak a vízre Tamásinál.

2022. augusztus 7-én végül hivatalból indult eljárás egy ismeretlen tettes ellen, aki 15 óra és 15 óra 30 perc közötti időben az Iregszemcse és Csehi- puszta, illetve Orkád-puszta között található, úgynevezett Orkád-1-es halastó nyugati oldalán 2 db „halászhálót” húzott ki abból a célból, hogy azt a későbbiekben kihúzza az abban elakadt halakkal együtt.

Aznap a rendőrök a tó közelében elfogtak két gyanúsan viselkedő férfit, akiket elszámoltattak, majd előállítottak a kapitányságra bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A kihúzott hálókban ugyanis

összesen 11 ponty volt, melyek majdnem 35 kilogrammot nyomtak, értékük pedig meghaladta az 50 ezer forintot.

A lopási kár megtérült, a még élő halakat kivágták a hálóból és visszaengedték a tóba.

Pontyok a hálóban (fotó: police.hu)
Pontyok a hálóban (fotó: police.hu)

Kihallgatásuk során a 24 és 27 éves iregszemcsei férfiak beismerő vallomást tettek. A fiatalabb férfi elmondta, korábban egy alkalommal halászott már hasonló módszerrel és akkor 3, egyenként nagyjából 3 kilós pontyot fogott. A férfiaknak a lopás mellett orvhalászat és állatkínzás miatt is felelniük kell.

Horgászok is lebuktak

Közúti igazoltatás során fülelték le azokat a horgászokat, akik 2022. november 3-án este a Kecsege-puszta határában lévő tavon próbáltak szerencsét.

A rendőri összefoglaló szerint igazoltatás során erős halszag áradt a dobozos kocsi utasteréből, majd a raktér átvizsgálásakor egy letakart zsákból 8 darab kisebb-nagyobb ponty került elő,

volt köztük egy 12 kiló fölötti kapitális példány is.

A halak súlya több mint 30 kilogramm volt, így a lopási kár közel 160 ezer forint, mely lefoglalással részben megtérült. A halak még éltek, így azokat átmenetileg egy vizeshordóba téve, később visszavitték a tóba.

A
A "12-es" ponty (fotó: police.hu)

A pecások azt mondták, horgászbottal fogták a halakat. A történet szépséghibája, hogy a területre nem rendelkeznek horgászengedéllyel, sem napijeggyel. Állításuk szerint állami horgászjegyük van, de azt sem tartották maguknál.

Az igazoltatott 45 éves fürgedi és 62 éves ozorai férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és bíróság elé állításuk mellett döntöttek. A Tamási Járásbíróság mindkettőjüket 1 év 8 hónapra próbára bocsátotta.

Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Sokkolni próbál a kínai jegybank, hogy higgyenek neki

Sokkolni próbál a kínai jegybank, hogy higgyenek neki

A kínai központi bank (PBOC) meglepetésszerűen lazító intézkedéseket hajt végre, hogy nagyobb hatást érjen el a monetáris politikai döntéseivel, és így támogassa a küszködő kínai gazdaságot. Az irányadó hitelkamatláb legutóbbi rekord mértékű csökkentése Pan Kun-Cseng kormányzó tavaly nyári hivatalba lépése óta számtalanszor döntött váratlan lépésekről, beleértve a bankok kötelező tartalékrátájának jelentős csökkentését – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×