eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Taylor Swiftet beperli egy énekes, mert állítólag dalszöveget lopott tőle

Taylor Swift amerikai popénekest 42 millió dollárra (11,8 milliárd forint) perlik, amiért állítólag lopott szövegrészleteket használt 2014-es Shake It Off című slágeréhez.

Jesse Braham amerikai r'n'b énekes szerint Swift a férfi 2013-as Haters Gone Hate című számából kölcsönzött szófordultatokat saját dalához. Az anyagi kártérítés mellett Braham azt akarja, hogy tüntessék fel a nevét a szám szerzői között. Swift képviselői hivatalosan egyelőre nem reagáltak az ügyre.

A Shake It Off című sláger világszerte a toplisták csúcsáig, Nagy-Britanniában a slágerlisták második helyéig jutott. A dalhoz készült videoklipet több mint 1,1 milliárdszor nézték meg a felhasználók a YouTube-on.

Braham, művésznevén Jesse Graham állítása szerint szerzői jogi tulajdonosa a haters gone hate és playas gone play soroknak, amelyek Swift slágerének refrénjében tűnnek fel. A szövegbeli hasonlóságokat leszámítva semmilyen zenei egyezés sincs a két szám között - adta hírül a BBC News.

Az 50 éves Braham a New York Daily News-nak nyilatkozva elmondta, úgy véli, "lehetetlen", hogy Swift az ő dalától függetlenül írta saját slágerét. Mint elmondta, nagyjából négyszer-ötször beszélt már Swift lemezkiadójával (Big Machine) az ügyről.

Eredetileg azért kereste fel őket, hogy tüntessék fel a dal szerzői között, továbbá egy szelfit is akart a sztárral, ám folyamatosan visszautasították, mondván, hogy alaptalan a kérelme.

Swiftnek rövid időn belül ez a második jogi ügye. Az énekes nemrég viszontkeresetet nyújtott be egy amerikai rádiós lemezlovas ellen, aki elveszítette az állását, miután az énekesnő azzal vádolta a férfit, hogy megtapogatta őt egy 2013 júniusi koncertjének kulisszái mögött.

David Muellert az eset után két nappal rúgták ki a munkahelyéről, holott állítása szerint egyik felettese zaklatta az énekesnőt. "Swift kisasszony pontosan tudja, hogy ki zaklatta őt, és az Mueller" - mutattak rá az énekesnő ügyvédjei.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×