eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy rejtélyes alagút miatt nyomoznak

A lakosság segítségét kérte a torontói rendőrség egy rejtélyes, sehova sem vezető alagúttal kapcsolatban, amelyet a nyári pánamerikai játékok egyik helyszíne közelében fedeztek fel nemrég, de a hatóság szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy bármiféle bűnös szándék vezérelte volna az ismeretlen építőket.

A 10 méter hosszú és két méter magas, meglehetősen lakájosan berendezett bunkert egy fás területen fedezte fel egy szemétkupacra felfigyelő természetvédelmi őr a kanadai nagyváros északi részén, a York Egyetem teniszstadionja, a júliusi sportversenyek egyik helyszíne közelében.

A torontói rendőrfőnök helyettese, Mark Saunders keddi sajtótájékoztatóján visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint az alagutat talán fegyverek vagy robbanóanyagok elrejtésére építették, esetleg azért, hogy azon keresztül terroristák be tudjanak hatolni a közeli stadion területére.

A közvélemény megnyugtatása céljából azonban a rendőrség szeretné tisztázni, hogy ki és milyen célból ásta ki a gerendákkal aládúcolt, furnérlemezekkel kibélelt, áramfejlesztővel és vízszivattyúval ellátott alagutat, amelyet a jelek szerint már használtak a tél folyamán, bár még akkor is építették, amikor január 14-én felfedezték.

Az alagútban találtak egy gerendához szögezett rózsafüzért is, feszülettel, és egy műpipacsot, amivel Kanadában az első világháború áldozataira szoktak emlékezni novemberben.

Bármilyen célból is épült, a bunkert a helyszíni bizonyítékok teljes begyűjtése után betemetik, nehogy bármilyen módon veszélyt jelentsen a közbiztonságra - közölte a rendőrfőnök-helyettes.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×