INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Egy rejtélyes alagút miatt nyomoznak

InfoRádió / MTI
A lakosság segítségét kérte a torontói rendőrség egy rejtélyes, sehova sem vezető alagúttal kapcsolatban, amelyet a nyári pánamerikai játékok egyik helyszíne közelében fedeztek fel nemrég, de a hatóság szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy bármiféle bűnös szándék vezérelte volna az ismeretlen építőket.

A 10 méter hosszú és két méter magas, meglehetősen lakájosan berendezett bunkert egy fás területen fedezte fel egy szemétkupacra felfigyelő természetvédelmi őr a kanadai nagyváros északi részén, a York Egyetem teniszstadionja, a júliusi sportversenyek egyik helyszíne közelében.

A torontói rendőrfőnök helyettese, Mark Saunders keddi sajtótájékoztatóján visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint az alagutat talán fegyverek vagy robbanóanyagok elrejtésére építették, esetleg azért, hogy azon keresztül terroristák be tudjanak hatolni a közeli stadion területére.

A közvélemény megnyugtatása céljából azonban a rendőrség szeretné tisztázni, hogy ki és milyen célból ásta ki a gerendákkal aládúcolt, furnérlemezekkel kibélelt, áramfejlesztővel és vízszivattyúval ellátott alagutat, amelyet a jelek szerint már használtak a tél folyamán, bár még akkor is építették, amikor január 14-én felfedezték.

Az alagútban találtak egy gerendához szögezett rózsafüzért is, feszülettel, és egy műpipacsot, amivel Kanadában az első világháború áldozataira szoktak emlékezni novemberben.

Bármilyen célból is épült, a bunkert a helyszíni bizonyítékok teljes begyűjtése után betemetik, nehogy bármilyen módon veszélyt jelentsen a közbiztonságra - közölte a rendőrfőnök-helyettes.

A címlapról ajánljuk