eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A "skalpolós" gyilkos életfogytig tartó szabadságvesztést kapott

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte pénteken a Borsod megyei bíróság Molnár Józsefet, aki tavaly márciusban Nagykinizs településen meggyilkolta feleségét; az eset "skalpolós" bűnügyként vált ismertté.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője elmondta: a férfi legkorábban 35 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra, az ítélet nem jogerős.

A vádlott a bírósági eljárás ideje alatt nem tett vallomást.

A bűneset előzménye, hogy a 47 éves férfi és felesége között megromlott a viszony a vádlott italozó és ilyenkor agresszív magatartása, illetve féltékeny természete miatt. A férfi többször bántalmazta feleségét, volt olyan eset, hogy a nő kérésére rendőri intézkedés is történt - szerepelt a vádiratban.

Tavaly március 17-én a feleség ittasan ment haza, ezért a férj veszekedni kezdett vele. Olyan hangosan ordított, hogy azt az utcán beszélgetők is hallották. Az asszony ezután a pincelejáró előtti helyiségbe ment, hogy elszívjon egy cigarettát. A vádlott keresni kezdte, majd miután megtalálta, dühében lelökte a pince lépcsőjén.

A sértett a pince földes padlójára zuhant. A férfi lement a lépcsőn és egy tapétavágó késsel "megskalpolta a feleségét". Ezután a szobájába ment, és lefeküdt aludni. Reggel visszatért a pincébe, felesége ekkor már halott volt - ismertette a vádat korábban Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész az MTI-vel.

Elmondta: az esés következtében az asszony egyik csigolyája eltört, és a gerincvelő is roncsolódott. Ez azonnali alsó végtagi bénuláshoz vezetett, a bordatörések következtében pedig a mellüreg megnyílt, és jelentős mellüregi vérömleny alakult ki. A skalpolás folytán is jelentős vérveszteség lépett fel. A nő halála körülbelül fél óra alatt következett be.

Az osztályvezető ügyész korábban arról is beszámolt, hogy a vádlott tagadta a cselekmény elkövetését, illetve "nem emlékezőnek" vallotta magát. Bűnösségét elsősorban az orvos szakértői vélemény adatai és a helyszíni szemle során rögzített adatok bizonyítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×