eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Bekapcsolt mobil miatt késett órákat a gép

Három órát késett egy Newcastle-be tartó repülő, mert az egyik utas beleejtette a telefonját egy szellőzőnyílásba. A gép nem szállhatott fel, amíg a karbantartók meg nem találták a mobilt.

A Jet2 légitársaság gépe épp csak landolt Murciában, amikor az egyik utas elejtette a mobilját, ami becsúszott az egyik szellőzőnyílásba és eltűnt. Mivel a telefon be volt kapcsolva, az illetékesek úgy döntöttek, a repülő nem szállhat fel, amíg meg nem találják a készüléket.

A beszállásra váró utasoknak emiatt azzal kellett szembesülniük, hogy csak három órával később indulhatnak útnak, mivel a karbantartóknak szét kellett szedniük a gép pilótafülkéjének és az utastér első métereinek padlóját, hogy előkerítsék a mobilt.

A légitársaság szóvivője elnézést kért az utasoktól a késésért, de hangsúlyozta: nem engedhették úgy felszállni a gépet, hogy a fedélzeten egy bekapcsolt telefon van, mivel az elektronikus kommunikációs eszközök jelei megzavarhatják a gép műszereit.

A szóvivő megjegyezte: ez az eset is felhívhatja az utasok figyelmét arra, hogy soha ne hagyják bekapcsolva a mobiljukat repülés közben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×