eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kié lesz a vagyon? Újabb fordulat a tragikus sorsú sztár ügyében

Heath Ledger egész vagyonára a tragikusan fiatalon elhunyt sztár lánya, Matilda Rose jogosult - állítja két New York-i jogi szakértő. Ezzel újabb fordulatot vett a vita a több milliós vagyonból, amelyet a végrendeletében az ausztrál színész a szüleire és a nővérei hagyott - igaz, még a lánya születése előtt.

Elképzelhető, hogy Heath Ledger szülei és nővérei egy fillért nem kapnak a vagyonból, bár a végrendelet szerint nekik járna a több millió dollár. Az ausztrál jog szerint nem részesülhet a pénzből a 28 évesen elhunyt színész most 11 éves szerelemgyereke sem, ha az édesanyja esetleg úgy döntene, hogy megtámadja a végrendeletet.

A színész végrendelete két évvel a kislánya születése előtt készült. Ebben minden vagyonát egy trösztre hagyta, amelynek kedvezményezettjei a szülei, a nővére és két féltestvére. New York és Kalifornia állam törvényei szerint azonban Matildát "véletlenül nem lehet kisemmizni" - hangsúlyozza szakvéleményében Joanna Grossman és Mitchell Gans - mindketten a jogtudomány professzorai.

Szerintük Matilda a színész vagyonának egyedüli örököse. Egy 2003-as precedensre hivatkozva állítják ezt; abban az esetben minden vagyont az elhunyt kiskorú lánya kapott, holott az édesapja érvényes végrendeletet hagyott maga után, amelyben kizárta őt az öröklésből.

A színész szülei egyébként a végrendelet nyilvánosságra hozatala után azonnal közleményt adtak ki, amelyben megerősítették: gondoskodni fognak a kislányról. Azt nem tudni, hogy a színész egykori élettársa és gyermekének anyja, Michelle Williams megtámadta-e a végrendeletet.

Heath Ledger húszmillió dollárosra becsült vagyona egyébként nagyrészt Ausztráliában és nem az Egyesült Államokban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×